Gyakori kérdések

Általánosságban szeretne érdeklődni a vizelettartási panaszokkal kapcsolatban? Olvassa el a gyakori kérdések listáját.

Ez az állapot életem végéig megmarad?

Nem feltétlenül. A vizeletszivárgás típusától függően a tünetek enyhíthetők, Ön pedig visszatérhet a régi életviteléhez, és nem kell a vizeletszivárgás miatt aggódnia. Az Önnek megfelelő kezelést a kezelőorvosával kell megbeszélnie.

Mindörökre le kell mondanom a kávézásról?

Nem, de szerencsés, ha csökkenti napi kávéfogyasztását. A koffein és az alkohol a szervezet által termelt vizeletmennyiség megnövekedésének két leggyakoribb felelőse.

Mikor lesz kézzelfogható eredménye a gátizomtornának?

Ez az aktuális állapotától függ, de jó, ha tudja: időbe telik, mire a gátizomtorna látható eredményeket produkál. Ne feledje: a gyakorlatok a hosszú távú előrehaladást segítik, és nem alkalmasak arra, hogy azonnali megoldást nyújtsanak. Adjon időt magának, és ne feledje: hetekbe is telhet, mire javulást tapasztal. Kifejezetten a gátizomtornára szakosodott gyógytornászok is praktizálnak, akik segítenek, ha több gyakorlatot szeretne tanulni.

Honnan tudhatom, hogy melyik TENA terméket válasszam?

Ha nem tudja, melyik terméket próbálja ki elsőként, látogasson el a „Találja meg a legfelelőbbet!” menüpontba, ahol ebben segítünk Önnek. Vásárlás előtt érdemes megkérdeznie gyógyszerészét vagy konzultálnia háziorvosával.

Miért lép fel vizeletszivárgás férfiaknál?

Vizeletszivárgás több különböző okból is kialakulhat, és fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a férfiak között is nagyon gyakori: nagyjából minden negyedik 40 év feletti férfi* tapasztal valamilyen formában vizeletszivárgást. Az okok egyénenként eltérnek, a leggyakoribbak azonban, hogy néhányat megemlítsünk: a gátizomzat meggyengülése, az életkor, az elhízás vagy a prosztata megnagyobbodása. Néhány esetben öröklött okai is lehetnek. Mindenképpen konzultáljon orvosával, hogy tisztában legyen az okokkal.
*Az SCA 2012-es felmérése alapján, amelyben 40 éven felüli férfiak vettek részt az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban és Mexikóban. Az adatok nem nyilvánosak.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.