Cikkek

Itt megtalálhat minden új és korábban megjelent cikket az inkontinenciával kapcsolatban. Ha pedig érdekes cikkre bukkan a témában, küldje el nekünk e-mailben, és mi megjelentetjük azt az oldalon.

A cél: mondjunk IGENT

Van, amikor nem árt az óvatosság – és van, amikor érdemes sutba dobnunk az óvatosságot.

Tovább

Inkontinencia a világban

Van, amikor nem árt az óvatosság – és van, amikor érdemes sutba dobnunk az óvatosságot.

Tovább

Öves nadrágpelenka az idősek szolgálatában

A legmodernebb nadrágpelenkákkal mindenki nyer: ezek az új technológiával készült termékek nagyobb biztonságot nyújtanak a betegeknek, könnyebbé teszik az ápolók munkáját.
Tovább

6 tipp, ha beteg van a házban

Az otthoni beteggondozás első ránézésre talán túl komplikáltnak tűnhet, ám megfelelő felkészüléssel és előkészítéssel könnyen kivitelezhető feladat.
Tovább

Az otthoni betegápolás és inkontinencia

Az inkontinens betegek, idősek otthoni ápolását alaposan át kell gondolni, mivel nem könnyű feladat.
Tovább

Műtét után - otthoni inkontinens beteg gondozása

Egyes műtéteknél részleges vagy teljes vizelet-visszatartási zavarok alakulhatnak ki.A rövidebb-hosszabb időre ágyhoz kötött, inkontinens személyek körültekintő, speciális ápolást igényelnek.
Tovább

Kellemetlen szagok az ágyban? Így kezeld az inkontinencia problémát!

A legnagyobb gondot az idős, beteg vagy valamilyen más okból – mozgássérültség, műtét utáni lábadozás, rákbetegség utolsó stádiuma – önálló életvitelre már képtelen inkontinencia problémákkal élők otthoni ellátása jelenti.
Tovább

Mennyibe kerül az inkontinencia?

Minden betegség több-kevesebb kiadással jár. Különösen igaz ez olyan problémák esetén, amelyekkel hosszú évekig kell együtt élnünk. Mindig a leghatékonyabb megoldást választjuk például inkontinencia esetén?
Tovább

Férfiak és az inkontinencia betét

A vizelettartási zavar nemtől és kortól függetlenül kialakulhat, ezért a férfiak is éppúgy számolhatnak ezzel, mint bárki más. Az inkontinencia az urak esetében sem betegség, és nem is az öregedés szimbóluma, csupán egy tünet, mely általában húgyúti problémát jelez.
Tovább

Hogyan juthatok hozzá az inkontinencia termékekhez?

Keveset beszélünk róla, palástoljuk a problémát, ezért van az is, hogy sokan kellemetlennek érzik, ha vizelettartási panaszokkal kapcsolatos árucikkeket kell vásárolniuk. Előfordulhat, hogy azt sem tudjuk, hirtelen hova forduljunk, merre induljunk, ha inkontinencia termékeket keresünk.
Tovább

Hólyagsérv és inkontinencia

A hólyagsérv kialakulása önmagában is aggasztó panasz, mely sajnos számos további kellemetlen és kényelmetlen tünettel jár együtt. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, az inkontinencia klasszikus jeleivel is számolnunk kell, hiszen hólyagsérv esetén könnyen alakulhat ki vizelettartási zavar.
Tovább

Otthonápolás és inkontinencia

Ha otthoni ápolásra szoruló családtagunk inkontinenciával is küzd, mindent meg kell tennünk, hogy a lehető legtapintatosabb módon segíthessünk problémáján. Az akaratlan vizeletvesztés erős szégyenérzetet kelthet a betegben, melyről nehéz őszintén és nyíltan beszélni.
Tovább