Férfiak és az inkontinencia betét

A vizelettartási zavar nemtől és kortól függetlenül kialakulhat, ezért a férfiak is éppúgy számolhatnak ezzel, mint bárki más. Az inkontinencia az urak esetében sem betegség, és nem is az öregedés szimbóluma, csupán egy tünet, mely általában húgyúti problémát jelez.

Sajnos még mindig tabutéma, de az inkontinencia nem csak nők körében előforduló panasz. A vizelettartási zavar nemtől és kortól függetlenül kialakulhat, ezért a férfiak is éppúgy számolhatnak ezzel, mint bárki más. Az inkontinencia az urak esetében sem betegség, és nem is az öregedés szimbóluma, csupán egy tünet, mely általában húgyúti problémát jelez.

Miért olyan nehéz beszélni erről? Miért nem vallhatja be egy férfi, ha inkontinenciával küzd? Érdekes kérdések, és a válasz inkább csak ennyi: Miért ne tehetné?!

A férfiak számára sem ciki, ha elcseppen a vizelet, és számukra is éppúgy van megoldás, mint a nők számára!

Az inkontinencia tehát a férfiak életében is tényezővé válhat, sőt, és egyes vizelettartási zavarok a férfiak körében gyakrabban fordulnak elő, mint nők esetében. A különböző problémák eltérő okok folytán alakulnak ki, például:

Stressz inkontinencia akkor jelentkezik, ha a prosztatát eltávolítják. Amikor az idegek vagy a záróizmok károsodnak, a húgyhólyag alsó része már nem kap elég támogatást, és csak a záróizmokon múlik, hogy a vizelet kiürül-e.

Késztetéses inkontinencia esetén a húgyhólyag izmai olyan erős nyomást gyakorolnak a hólyagra, hogy a záróizom már csak nehezen, vagy egyáltalán nem képes tartani a vizeletet. Ilyenkor nagyon erős vizelési ingert tapasztalhatunk.

Túlfolyásos inkontinencia alakul ki, ha valami elzárja a húgycsövet, melyet gyakran prosztata megnagyobbodás vagy a húgycső keskenyedése vált ki. A gyenge hólyagizmok szintén hozzájárulnak a probléma kialakulásához. Férfiak esetében a vizelettartási zavar nagyon gyakran prosztataproblémát jelez, vagy éppen annak kezelése nyomán jelenik meg.

A TENA Men termékcsalád tagjai között a férfiak is megtalálják a megoldást vizelettartási panaszaik esetén!

Betéteinket kifejezetten a férfiak testfelépítésére terveztük, jól rögzíthetővé tettük, így rendkívül diszkrét viseletet biztosítanak az erősebb nem számára, a folyadékot és a kellemetlen szagokat is magukba zárva.

Széles termékskálánknak köszönhetően a férfiak számára is számos választási lehetőség nyílik a betétek méretében, nedvszívóképességében. Így mindenki megtalálhatja a számára legkomfortosabb, legtisztább érzetet nyújtó variációt, nemtől függetlenül.

A TENA Men Level 1 termékek enyhe vizeletvesztésre, a Level 2 és 3 már enyhe és középsúlyos esetek kellemetlenségeinek elkerülésére is alkalmasak.

Viselje emelt fővel, férfias erővel panaszait, és ne érezze magát kínosan! A TENA Men betétek használata nem szégyen, csupán egy ügyes praktika a férfiak számára.

Speciálisan férfiak számára készült betéteinkről itt olvashat részletesen: kattintson!