Mennyibe kerül az inkontinencia?

Minden betegség több-kevesebb kiadással jár. Különösen igaz ez olyan problémák esetén, amelyekkel hosszú évekig kell együtt élnünk. Mindig a leghatékonyabb megoldást választjuk például inkontinencia esetén?

Nézzük az inkontinencia ellátás összköltségét!

Az akaratlan vizeletvesztés elterjedt tüneti kezelése a különböző inkontinencia betétek, pelenkák alkalmazása. Kapható kisebb vagy nagyobb nedvszívó képességű, férfi vagy női változat, olcsóbb és drágább. Annak ellenére, hogy a társadalombiztosítás támogatja ezeket az eszközöket, jelentős árkülönbségekkel találkozhatunk.

Ne csak a termék árát nézzük!

Amikor inkontinencia ellátás költségeiről beszélünk, akkor nem csak a betét, nadrágpelenka árát kell figyelembe, hanem a járulékos költségeket is. De milyen szempontokra érdemes figyeljünk.

Válasszon jó terméket!

A megfelelő termék kiválasztása képezi az alapot. Ezen nagyon sok múlik, érdemes szakorvos tanácsát kérni, illetve interneten, vagy szakirodalmi forrásokból tájékozódni.

Ne cseréljen rutinból!

Ha már sikerült a legalkalmasabb terméket kiválasztani, lényeges a helyes alkalmazás. Sokan megszokásból, esetleg az órára pillantva cserélik ki a betétet, pelenkát, amely pazarlást jelent.

Ma már szinte mindegyik nadrágpelenka rendelkezik úgynevezett indikátorcsíkkal, ami jelzi, hogy ha megtelt a termék. Egy kis odafigyeléssel a korábban feleslegesen felhasznált termékmennyiséget csökkenthetjük.

Fontos a nedvszívó-képesség!

Ha alacsony, vagy nem megfelelő nedvszívó-kapacitású betétet vagy pelenkát választunk, könnyen fellép az átázás jelensége. Ezzel a költséggel ritkán szoktunk számolni, hiszen a legtöbbször nem figyelünk eléggé arra, hogy ezen is lehet megtakarítást elérni.

A bőrünkre megy!

A rossz minőségű, vagy nem jól kiválasztott termék okozta átázás, folyamatos nedvesség további költséges, kellemetlen és fájdalmas mellékhatása lehet a bőrproblémák kialakulása.

Ezért fontos odafigyelni arra, hogy bőrbarát terméket válasszunk. A felfekvéses sebek kezelése, az esetleges rehabilitáció nagyobb összegeket is felemészthet - pedig csak jobban kellett volna terméket választani.

Az inkontinencia kezelése költségeket jelent. Ám kis előrelátással ezt a minimumra lehet csökkenten. Legtöbbször csak annyi kell, hogy ne hagyjuk magunkat a termék darabárával megtéveszteni, hiszen az inkontinencia költségeinek ez csak egy részét.