Öves nadrágpelenka az idősek szolgálatában

A legmodernebb nadrágpelenkákkal mindenki nyer: ezek az új technológiával készült termékek nagyobb biztonságot nyújtanak a betegeknek, könnyebbé teszik az ápolók munkáját.

Az időskori inkontinencia hatalmas terhet ró nemcsak a páciensekre, de az őket ápoló családtagokra, gondozókra is - érzelmi és anyagi szempontból egyaránt. Az állandó jelenlét, a napi (akár többszöri) mosdatás, takarítás költségei azonban csekélyek a páciensek kiszolgáltatottság-, megalázottság- és szégyenérzete mellett. Egy idős, sok esetben magatehetetlen betegnek óriási jelentőségű lehet egy olyan "pici" győzelem, mint a mobilitás visszanyerése, ugyanis ezzel a büszkeségüket is visszakaphatják. A korszerű termékek használatával az inkontinencia előfordulásakor gyakran tapasztalt súlyos életminőség romlás jelentősen csökkenthető.

A modern nadrágpelenkák nedvszívó magjának szerkezeti felépítése tulajdonképpen megegyezik a hagyományos nadrágpelenkáknál ismertetett tulajdonságokkal. A különbség a nadrágpelenkák formatervezésénél és külső borításánál jelentkezik.

Ezen termékek külső borítása nemcsak, hogy textil jellegű (mozgás közben nincs „susogó” hang, így viselése sokkal diszkrétebb), de ugyanakkor maximális légáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik. A külső borító anyag mikrocellái lehetővé teszik a levegő bőr irányába történő mozgását, ellenkező irányba a folyadékot viszont nem engedik ki. Ez a megoldás jóval bőrbarátabb, segíti a sebek, fertőzések kialakulásának megelőzését, és hatékonyan támogatja a már kialakult felfekvések kezelését is.

A termék derékra rögzítendő övrésze megkönnyíti a pelenka álló és fekvő helyzetben történő felhelyezését egyaránt. Öve rugalmas, így alkalmazkodik a megváltozott testhelyzet okozta csípőbőség-változáshoz is. Ez az öves rögzítési mód az egyetlen megoldás, mely a beteg testalkatához igazodva rögzíthető csípőtől a derék vonaláig úgy, hogy a termék tökéletesen illeszkedik a testhez.

A pelenka öve ugyancsak légáteresztő textíliából készül. A speciális tépőzárak segítségével egyszerűen rögzíthető a termék a megfelelő pozícióba. A tépőzárak többször nyithatók és zárhatók (akár púderes vagy krémes kézzel is) a nadrágpelenka sérülése nélkül. Egyediek abban, hogy testmozgás hatására sem nyílnak fel, mert vízszintes irányú mozgás esetén csak még erősebben tapadnak, míg függőleges nyitásra az ápolószemélyzet nagyon egyszerűen tudja eltávolítani őket.

Az inkontinencia pelenkán található első- és hátsó derékgumírozás a tökéletes hasi- és hátoldali derékrészen történő illesztést segíti, valamint biztosítja a függőleges irányú szivárgás elleni védelmet. A termék hátulján indikátorcsík figyelmezteti az ápolót, ha a termék megtelt vizelettel és cserére van szükség.

A modern, övvel ellátott nadrágpelenkák használatával a páciensek önellátó képessége nagyobb mértékben javítható, toalett tréninggel együtt történő alkalmazása esetén pedig a mobilitás is fenntartható. A mozgásképtelen betegek esetében pedig a termék megkönnyíti az ápolók munkáját, megakadályozza a felfekvések és a fertőzések kialakulást, csökkenti a felesleges pelenkacserék számát, így anyag- és költségtakarékos megoldást jelenthet.