Gyakorlati tanácsok szülőknek

Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot talál, amit szülőktől, ápolóktól, tanároktól gyűjtöttünk össze a gyermekkori inkontinencia kezeléséről.

1. tanács - Hajtson végre néhány gyakorlati változtatást. Tegye az ágyneműtartó-szekrényt a gyermek szobájába, hogy a keze ügyében legyen az éjszaka közepén, amikor álmos. Tartson készenlétben egy másik matracot is (mivel nemcsak a lepedő nedvesedhet át).

2. tanács - Használjon matracvédő termékeket, pl. betéteket vagy alátétet.  Gondoskodjon arról, hogy a szennyes ágyneműk gyorsan mosásba kerülnek. Ha szeretné megtekinteni a választékot, látogassa meg a weboldal termékpavilon részét.

3. tanács - Ha gyermekeihez barátok jönnek, ellenőrizze, hogy tiszta-e az ágya, hogy gyermeke ne kerüljön kínos helyzetbe a barátai előtt. Ha gyermeke aggódik, hogy barátai előtt történik „baleset”, a szagmentesítő rendszerrel ellátott nadrágpelenkák segíthetnek, hogy megnyugodjanak és teljesen kiélvezhessék a játékidőt.

4. tanács - Barátoknál alvás
Vegyen egy mosható hálózsákot. Ebbe bele tud tenni egy TENA-terméket (vagy az ebben levő pizsamába), hogy gyermeke a hálózsákon belül át tudja cserélni nedves dolgait. Majd a használt terméket a hálózsákban hagyhatják, ha felkeltek.

5. tanács - A szagok kezelése
A szag gyanút kelthet, ezért használja az ilyen célra készült betéteket vagy nadrágpelenkákat, amelyek semlegesítik a nem kívánt szagokat.

6. tanács - Amikor aludni megy, keltse fel gyermekét, hogy elmehessen a WC-re. Ha a gyermek nem képes egész éjszaka visszatartani a vizeletét, ezáltal kialakulhat egy olyan rutin, hogy kiüríti a hólyagját az éjszakai alvás közben, így az Ön pihenése zavartalan lehet.


7. tanács - Ha gyermeke problémájával orvoshoz készül, hívja fel az orvost előre, és beszélje meg vele a kialakult helyzetet. Ezáltal nem kell gyermeke előtt elmondania a részleteket, így nem hozza szükségtelenül kínos helyzetbe. Így minden megbeszélhető nyíltan és egyenesen a gyermekkel együtt, és nem kell a gyermek feje fölött megbeszélni a kínos dolgokat.