Jogi nyilatkozat

Adavédelmi tájékoztató

Adatkezelő

A személyes adatok kezeléséhez történő hozzájáruló nyilatkozatot aláíró (a továbbiakban: „Érintett személy”) által megadott személyes adatok kezelője az SCA Hygiene Products Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (1021 Budapest Budakeszi út 51; adatvédelmi nyilvántartási száma:[NAIH-63050/2013.]; a továbbiakban: „Adatkezelő”).

A kezelt adatokat Adatkezelő harmadik személy részére nem továbbítja, erre kizárólag az adattovábbításra vonatkozó külön hozzájárulás esetén kerülhet sor.

Adatkezelés célja

Az önkéntesen megadott adatokat az Adatkezelő az általa forgalmazott gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos, a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény, illetve az emberi felhasználásra kerülő gyógyszer, illetve gyógyászati segédeszköz ismertetésére, az ismertetői tevékenységet végző személyek nyilvántartására, és a gyógyszerrel, gyógyászati segédeszközzel kapcsolatos, fogyasztókkal szembeni kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó részletes szabályokról szóló 3/2009. (II. 25.) EüM rendelet alapján megvalósított jogszerű kereskedelmi gyakorlat végrehajtása, illetve az érintett terápiás területet és egyéb kapcsolódó kérdéskört érintő információkra vonatkozó tájékoztatás  és az Érintett személlyel történő hatékony és gördülékeny kapcsolattartás, továbbá az Adatkezelő által forgalmazott termékekkel kapcsolatos marketing és reklámcélú megkeresés érdekében  céljából kezeli.

 

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az Érintett személy önkéntes hozzájárulása.

Kezelt adatok köre

Az adatkezelés során kezelt adatok a követezők: név, mobiltelefonszám, e-mail cím, postacím, születési év, tünetcsoport, tünetek súlya, mértéke.

Adatkezelés időtartama

Adatkezelő az Érintett személy személyes adatait az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulás visszavonásáig kezeli.

Adatfeldolgozó

Az Érintett személy személyes adatainak feldolgozását az Adatkezelő megbízásából az CrmJump Hungary Kft. (cím: 1034 Budapest, Bécsi út 126-128.)végzi, aki az Érintett személy által megadott adatokat a székhelyén elektronikus úton végzi.

Adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslat

Az Érintett személy adatkezeléssel kapcsolatos jogait és jogorvoslati lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza, melynek értelmében az Érintett személy jogosult az Adatkezelőtől az adatkezeléssel kapcsolatban információt kérni, személyes adatainak helyesbítését vagy törlését kérni, továbbá a törvényben meghatározott esetben a személyes adatainak kezelése ellen tiltakozni, illetve további jogsértés esetén az illetékes hatósághoz vagy bírósághoz fordulni. Az Érintett személy az adatkezeléssel kapcsolatos jogainak érvényesítéséhez szükséges nyilatkozatokat az Adatkezelő 1525 Budapest Pf,: 178. szám alatti postai címére postai küldeményben eljutatott levelében, vagy az inkoinfo.hu@sca.com email-címre elektronikus úton küldött email üzenetében teheti meg.

IP címek

Az IP cím egy egyedi szám, amelynek alapján egy felhasználó az internetre való kapcsolódáskor azonosítható, és azt a böngésző egy weboldal megnyitásakor automatikusan megküldi a kiszolgálónak. Az SCA weboldalak látogatásakor regisztrálhatjuk a hozzáférési pont IP címét.  Az IP címeket az SCA weboldalak látogatottságának felmérésében is felhasználjuk. Ezen felmérések közé tartozhatnak a weboldal használatára vonatkozó információk begyűjtése, amelyet az SCA a weboldal tartalmainak javításához, a tartalmak személyre szabásához, a felhasználói élmény optimalizálásához és a használat gyakoriságának méréséhez is felhasználhat.  Ez vonatkozhat az SCA-nál regisztrált felhasználói fiókokra is. A begyűjtött adatokon statisztikai elemzéseket is végzünk.

Cookie-k

Ez a weboldal cookie-kat használ, az alábbi rész a cookie-k használatát, illetve azok kezelésének és törlésének módját írja le.

Mi a cookie?

A számítógép merevlemezéről egy weboldalra megküldött információkat nevezzük "cookie"-nak. Ezek nem számítógépes programok, csupán kis információs fájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy weboldal a felhasználó böngészési szokásairól adatokat rögzítsen. A legtöbb weboldal használ cookie-kat, mert ezek hozzájárulnak az internetes felhasználói élmény kényelmesebbé tételéhez.  A cookie-k segítségével a weboldal személyre szabott szolgáltatásokat nyújthat (például megjegyzi a bejelentkezési adatokat, bevásárlókosárba helyezett termékeket vagy az adott felhasználó számára releváns tartalmakat).

Különböző típusú cookie-k léteznek: időleges cookie-k (munkamenet cookie), amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek és állandó cookie-k, amelyeket a böngésző nem töröl, hanem törlésig vagy érvényességük lejártáig aktívak maradnak (amely attól függ, hogy a weboldal milyen időszakot adott meg a cookie élettartamaként).

Hogyan törölhetők a cookie-k?

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a cookie-kat.
A cookie-kat a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek a weboldal megfelelő használatához szükségesek.
További információkért a cookie-kra vonatkozóan, látogasson el a www.aboutcookies.org weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a cookie-k letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található cookie-k törléséről. 
A mobiltelefonon található cookie-k törléséről olvassa el a készülék használati útmutatóját.

A TENA Cookie-k listája

A személyre szabott felhasználói élmény biztosításához ez a weboldal cookie-kat használ.  Ahányszor belép az oldalra, az számítógépjére cookie-kat küld, illetve azokhoz fér hozzá. A használt cookie-k listáját lásd alább:

Kategória Cél Élettartam 1. vagy 3-ik fél cookie
Feltétlenül szükséges cookie-k A bejelentkezési állapot kezelése Munkamenet cookie 1. fél cookie
Feltétlenül szükséges cookie-k A felkeresési forgalom támogatása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Funkció cookie-k Felugró ablakok kezelése 24 hóra 1. fél cookie
Funkció cookie-k A használt készülék típusának meghatározása Munkamenet cookie 1. fél cookie
Teljesítmény cookie-k A weboldal látogatottságának követése Munkamenet és állandó cookie-k 3-ik fél cookie

a) Szigorúan szükséges cookie-k - Ezek a cookie-k a weboldal használatához szükségesek, lehetővé teszik a weboldal funkcióinak igénybe vételét, például a weboldal biztonságos részeihez való hozzáférést.  Ezek nélkül a kért szolgáltatásokat, például vásárlást, nem nyújthatjuk.

b) Teljesítmény cookie-k – Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldal használatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról.  Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat.  A cookie-k által gyűjtött információk általánosak és névtelenek.  Csak a weboldal működésének javítására használhatók.

c) Funkció cookie-k - Ezek a cookie-k lehetővé teszik a felhasználó választásainak rögzítését (például megadott név, nyelv vagy régió) és bővített, személyre szabott funkciók használatát teszik lehetővé.  Az ezen cookie-k által gyűjtött információk névtelenek is lehetnek és nem alkalmasak a más weboldalak látogatásának követésére.

d) Célzott vagy reklám cookie-k - Ezek a cookie-k a felhasználó és érdeklődési körének megfelelő reklámok megjelenítéséhez használhatók.  Ezekkel meghatározható egy reklám megjelenítési alkalmainak száma, valamint felmérhető a reklámkampányok hatékonysága.  Ezeket a reklámhálózatunk TENA engedélyével helyezzük el.  Megjegyzik egy weboldal látogatását és az információkat megosztják más szervezetekkel, például a reklám közzétevőjével.  Általában a célzott vagy reklám cookie-k a weboldalt üzemeltető szervezet által nyújtott funkciókhoz kapcsolódnak.

Jelen Jogi Nyilatkozat és Adatvédelmi Nyilatkozat elfogadásával, valamint a weboldal látogatásával és használatával elfogadja a cookie-k használatát.  A cookie-k használatát elfogadhatja a webböngészőben megadott beállításokkal is.

Felhasználó által közölt tartalmak

Az SCA lehetővé teheti, hogy a felhasználók a weboldalon, közösségi hálózatokon vagy más online szolgáltatásában információkat, megjegyzéseket vagy más anyagokat közöljenek. Ezt az SCA-ról és termékeiről való tájékoztatás elősegítésének céljából tesszük. Az ilyen felhasználói információkra vonatkozó feltételek is figyelembe veendők a fenti Jogi nyilatkozat tekintetében.
Másokra vonatkozó információkar csak akkor adhat meg a felhasználó, ha arra az adott személy bizonyíthatóan engedélyt adott.