Cikkek

Itt megtalálhat minden új és korábban megjelent cikket az inkontinenciával kapcsolatban. Ha pedig érdekes cikkre bukkan a témában, küldje el nekünk e-mailben, és mi megjelentetjük azt az oldalon.

Mi a különbség a tisztasági és az inkontinencia betét között?

Amíg nincs szükségünk inkontinencia betétre, nem is különösebben érdekes a téma, azonban bárkivel előfordulhat, hogy indokolttá válik a vizelettartási problémákkal kapcsolatos alapos tájékozódás. A boltok polcait nézegetve ilyenkor sokan nem értik, mi a különbség betét és betét között?
Tovább

Klimax és inkontinencia

A klimax számos tünettel jár ez együtt, melyek már a ciklus kimaradása előtt is megjelenhetnek: ilyenek a hőhullámok, hüvelyszárazság, alvászavar, szorongás, ingerlékenység, csökkenő nemi vágy, memória és koncentrációs képességek zavara, valamint az inkontinencia is.
Tovább

Honnan tudhatom, hogy inkontinenciám van?

Az inkontinencia akaratlan vizeletvesztést jelent, mely számos férfi és nő életében jelenlévő probléma. Ennek ellenére még csak megbecsülni sem tudjuk az inkontinenciával küzdők pontos számát, hiszen olyan sokan titkolják ilyen jellegű betegségüket, hogy még orvoshoz fordulni sem mernek vele.
Tovább

Inkontinencia nyáron - nem ciki a betétet hordani

Hiába a szikrázó napsütés és a szabadidős programok lehetősége, ha legszívesebben ki se mozdulnánk otthonról, takargatva az akaratlan vizeletvesztés, vizeletcsepegés jeleit, és az ezzel járó kellemetlenségeket.
Tovább

Várandósság és vizelettartási problémák

A babaváráshoz köthetően kialakuló inkontinencia gyakoribb, mint gondolná, csak épp senki nem beszél róla szívesen. Egy természetes, normális jelenség, és semmi szégyellnivaló nincs benne.
Tovább

Hogyan találjam meg a nekem valót?

Milyen inkontinencia betétek vannak, és hogyan választhatom ki a számomra megfelelőt? Jó terméket szeretne, de nem akar túl sokat, feleslegesen költeni? És mindeközben nem szívesen kér segítséget az eladótól sem, hiszen úgy érzi, ez a probléma másra nem tartozik?
Tovább

Helyes étrenddel az inkontinencia ellen

Férfiakkal és nőkkel is megeshet, hogy nehezen tudják, tartani vizeletüket vigyázniuk kell, ne történjen velük kínos baleset, elcseppenés. Jó tudni, hogy ennek veszélyét az elfogyasztott ételek-italok is fokozhatják.
Tovább

Nekem mi a legjobb? Átgondolt inkontinencia-betétválasztás

Az inkontinencia-betétek közüli választásnál elsődleges szejmpont a nedvszívó képesség, a méret és az ár, de vannak egyéb érdekes tulajdonságok is, amelyekre oda kell figyelni.
Tovább

Így úszhatod meg szárazon a változókort

Ezt a pár szabályt és tanácsot követve megelőzheted az inkontinrnciát, vagy küzdhetsz a vizeletszivárgás kellemetlenségei ellen. Ne hagyd, hogy a mindennapi életedet gátlások és szorongások keserítsék!
Tovább

Inkontinencia az érintettek szemszögéből…

Nincs egyedül a problémával! Az „akaratlan vizeletvesztés”, az inkontinencia a köztudatban a legszégyelltebb titkok közé tartozik. Pedig, ha beszélne róla, egyszeriben rájöhetne minden érintett, hogy milyen gyakori probléma ez, hány sorstársa van, és hogy lehet és kell is tenni ellene.
Tovább

Az inkontinenciáról őszintén

Egy nő még az édesanyjának vagy a legjobb barátnőjének sem szívesen mondja el, ha vizelettartási gondjai vannak, és attól kell tartania, hogy netán „becsurrant” valahol. Az alábbi történet szereplője viszont megtörte a csendet: megosztja másokkal tapasztalatait.
Tovább

Kérjen segítséget intim problémák esetén is

Sokan szenvednek attól a problémától, hogy a meglazult záróizmok miatt esetenként nem tudják kontrollálni a vizelettartást, és ha nem is történik meg a „baleset”, mégis folyamatosan félniük kell ettől. Magára ismert? Segítünk szembenézni a problémával!
Tovább

Csurran-cseppen. Mit tegyek?

Sokan gondolják úgy, hogy vizeletcsepegésre is megfelel a tisztasági betét, ám ez nem túl jó választás. Vegyük végig, milyen különbségek vannak az egyes betéttípusok között!
Tovább

Láthatatlan védelem az inkontinencia ellen

Az inkontinencia nem csak az idősebb korosztály betegsége – tulajdonképpen bárkivel, bármely életszakaszban előfordulhatnak vizelettartási zavarok. Azonban továbbra is folytathatjuk aktívan az életünket, hiszen erre is van ma már megoldás.
Tovább

Kényes probléma, amely bármelyik nőt elérheti

Az inkontinencia kortól függetlenül a nők egy részének életében állandó problémát jelent, az érintettek mégis tabuként kezelik a jelenséget.

Tovább

Az inkontinencia tünetei

A vizelettartási gondok tünetei könnyen felismerhetők, ám apró különbségek révén külön-külön csoportba oszthatók. Melyek ezek?
Tovább

Az inkontinencia kezelése – műtét nélkül!

A jó orvos csak a legvégső esetben nyúl gyógyszer, pláne szike után. A jó beteg pedig minden egyéb lehetőséget kipróbál! Melyek ezek?
Tovább

Az inkontinencia hatékony ellenszere

A gátizomtorna sokak előtt már nem ismeretlen fogalom. Vannak azonban súlyos tévhitek is vele kapcsolatban. Ideje mindet tisztázni!
Tovább

Az inkontinencia okai

Hogyan lehetséges, hogy valaki fiatalkorában is tapasztal vizeletcsepegést, míg más egész öregkoráig tökéletesen tartja vizeletét?
Tovább

7 tipp, hogy elviselhetővé tedd inkontinenciád

Ki ne szeretné elkerülni a műtétet és a gyógyszereket? Ki ne lenne szívesen büszke arra, hogy lényegében sikerült kikezelnie magát az inkontinenciából? Most itt a lehetőség!
Tovább

Az inkontinencia kezelése

Először is azt kell meghatározni, hogy milyen típusú az inkontinenciád. Ezután több lehetőség is rendelkezésedre áll. Melyek ezek?
Tovább

Az inkontinencia fajtái

A vizelettartási problémákat – főként tüneteik alapján – több csoportba sorolhatjuk. Ha sikerül a tünetek alapján besorolnod, az okokat is megértheted.

Tovább

Hogyan válassz inkontinencia betétet?

Bemész a boltba, és leemeled a legolcsóbbat? Ha már meg kell venned, legalább ne kerüljön sokba? Nem ilyen egyszerű a helyzet!

Tovább

Mit tehetsz a vizeletcsepegés ellen?

Sokan kétségbeesnek, ha kiderül róluk, hogy inkontinenciában szenvednek, mert azt gondolják, ezen nem lehet változtatni. Odafigyelés kérdése.
Tovább

Mi az inkontinencia?

A legtöbben a vizelet-visszatartás problémájával azonosítjuk, de vajon valóban ennyiről van-e „csak” szó? Hány csepp jelent már betegséget? És mi a helyzet az éjszakai bepisiléssel?
Tovább

Mikor milyen inkontinencia betétet válassz?

Bemész a gyógyszertárba és 8-10 különböző inkontinencia betétet mutatnak neked. Ugyan honnan is tudhatnád, milyenre van szükséged? Ne ess kétségbe, segítünk választani!
Tovább

Inkontinencia betétek – neked is szükséged van rá?

Az inkontinencia betét használata segít az intim higiénia helyreállításában akkor is, ha csak átmenetileg szorul a páciens betéthasználatra (pl. terhesség alatt). Ne izgulj, ma már remek termékeket találsz a piacon!
Tovább

3 bevált tipp, hogy csökkentsd a vizeletcsepegést

Amerikában már egyre többen mernek inkontinenciával kapcsolatos problémájukról beszélni. Az alábbi tippek is a tengerentúlról származnak, segítenek az inkontinenciában szenvedők hétköznapi életet megkönnyíteni.

Tovább

Izomtúlterheltség is okozhat inkontinenciát?

A közhiedelemmel ellentétben nemcsak az izomgyengeség okozhat problémát, a medencealapi izmok túlterheltsége rengeteg korosztályt és embert érint. Mit jelent ez pontosan?
Tovább

Életmód és inkontinencia

A civilizációs életmód sok egészségügyi problémát hozott magával. A folyamatos rohanás, egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód mind-mind rányomják bélyegüket egészségünkre, és előbb-utóbb különféle problémákat okoznak.

Tovább

Nyaralás inkontinenciával

Itt a nyár, amikor mindig próbálunk időt szakítani egy kis pihenésre és feltöltődésre. Ilyenkor próbáljuk kipihenni magunkat, hogy újult erővel folytathassuk az életünket. A szabadság ideje alatt hajlamosabbak vagyunk lazábban kezelni a dolgokat, ami bizonyos esetekben, például inkontinenciával élőknél problémát okozhat.
Tovább

Mikor van szükség inkontinencia pelenkára?

A vizelet inkontinencia egy gyakori és eléggé kellemetlen probléma. Bármely életkorban jelentkezhet, de a kor előre haladtával nő az inkontinenciával küzdő emberek száma. A nőknél gyakoribb az előfordulása, mint a férfiaknál.
Tovább

Inkontinencia és mozgás

Az inkontinenciának bár több különböző fajtája és számtalan okozója ismert, alapvetően a vizeletvisszatartás képességének sérülését vagy elvesztését jelenti.

Tovább

Étkezési tanácsok

Az inkontinencia minden szintjén fontos tudni, hogy bizonyos ételek és italok hozzájárulhatnak a vizeletvesztéshez, fokozhatják a kellemetlen tüneteket, így érdemesebb kerülni őket.
Tovább

Inkontinencia a mindennapokban

Az inkontinencia tüneteit tapasztalók első két gondolata jellemzően a „miért” és a „hogyan tovább”.
Tovább

Terhesség és inkontinencia

Életet adni egy gyermeknek – kevés csodálatosabb dolog létezik ennél a világon.
Tovább

A cél: mondjunk IGENT

Van, amikor nem árt az óvatosság – és van, amikor érdemes sutba dobnunk az óvatosságot.

Tovább

Okok az akaratlan vizeletvesztés mögött

Van, amikor nem árt az óvatosság – és van, amikor érdemes sutba dobnunk az óvatosságot.

Tovább