Inkontinencia nyáron - nem ciki a betétet hordani

Mit jut eszünkbe először a nyárról? Napsütés, forróság, fülledtség, lenge ruhák... Megoszlanak a vélemények abban, hogy ezt az évszakot kedveljük-e vagy sem, de egy biztos: az inkontinenciával küzdő betegek életében nagyon nehéz tud lenni ez a pár hónap.

Hiába a szikrázó napsütés és a szabadidős programok lehetősége, ha legszívesebben ki se mozdulnánk otthonról, takargatva az akaratlan vizeletvesztés, vizeletcsepegés jeleit, és az ezzel járó kellemetlenségeket.

Az inkontinencia nem szégyen, számos nő és férfi szenved tőle, mégis mindenki titkolni igyekszik, hiszen intim területet érint a probléma. Pedig a vizeletcsepegés tényleg nem ciki, a vele járó kellemetlen szagok és foltok a ruhán azonban már azok lehetnek.

Különösen nyáron jelent ez nehézséget: ilyenkor ruháink sem takarnak annyira, mint télen, hiszen a hideg lehetőséget nyújt arra, hogy rétegesebben öltözködhessünk, kicsit biztonságosabban érezve magunkat bőrünkben, de hőségben senki sem szeretne több réteg ruhában izzadni. Arról nem is beszélve, hogy a forró napokon a folyadék iránti igényünk is megnövekszik, így a vizelet mennyisége is gyarapszik, melyre nem jelent megoldást, ha szimplán nem iszunk, hiszen így könnyen fertőzések, gyulladások alakulhatnak ki, valamint számolnunk kell a kiszáradás veszélyeivel is.

Fontos tudnunk, hogy van segítség a kellemetlenségek ellen, még a legmelegebb nyári napokon is.

Nézzük, milyen zavarba ejtő helyzeteket kerülhetünk el egy kis odafigyeléssel:

Kínos foltok a ruhán

  • A jó minőségű inkontinencia betétek hatékony védelmet nyújtanak, hiszen nedvszívó képességük igen magas, így nem kell foltos ruháink miatt szégyenkeznünk még akkor sem, amikor nem tudunk több réteget viselni.

Szagok

  • Sajnos a helyzeten szépíteni nem lehet, a vizeletcsepegés nem egy illatos dolog. A kellemetlen szagok sem hoznak azonban kínos helyzetbe, ha megfelelő betétet használunk.

Kipirosodó, kisebesedő bőr

  • A fülledt nyári napok különösen kényelmetlenné teszik az inkontinenciával élők életét, hiszen bőrük kipirosodhat, akár ki is sebesedhet az érintett területeken. A jó minőségű, textilszerű, légáteresztő betétek segíthetnek a probléma mérséklésében, megoldásában.

Kellemetlen, ha látszik a betét

  • A vékony, áttetsző ruházat láttatni engedi az inkontinencia betétet, de ha megfelelő megoldást választunk, és „okosan” öltözünk, akkor senkinek sem kell tudnia, hogy mit viselünk az alsóneműnkben.

A fentiek alapján nyilvánvalóvá válik, hogy az inkontinencia betét viselése cseppet sem ciki, azonban ha nem keresünk megoldást a vizeletcsepegés problémájára, könnyen kínos helyzetbe kerülhetünk – nyáron talán a szokásosnál is könnyebben.

Ahhoz, hogy az inkontinencia betétek közül a legmegfelelőbbet választhassa ki, kattintson a következő cikkre, és tájékozódjon: itt.