Mi a különbség a tisztasági és az inkontinencia betét között?

Amíg nincs szükségünk inkontinencia betétre, nem is különösebben érdekes a téma, azonban bárkivel előfordulhat, hogy indokolttá válik a vizelettartási problémákkal kapcsolatos alapos tájékozódás. A boltok polcait nézegetve ilyenkor sokan nem értik, mi a különbség betét és betét között?

Inkontinenciára keresnek megoldást, és úgy gondolják, hogy bármilyen termék megteszi, hiszen első ránézésre pontosan ugyanúgy néznek ki az árucikkek, csak a csomagolásuk más… Nos, összekeverni a tisztasági betéteket az inkontinencia termékekkel óriási tévedés, lássuk csak miért:

A tisztasági betéteket sűrű folyadék (vér, hüvelyváladék felfogására) fejlesztették, ezért nem is képesek sok híg folyadékot felszívni. Rendeltetés szerűen tehát hüvelyi folyás esetén használhatóak, esetleg a menstruáció első és utolsó napjain, ha a vérzés kifejezetten gyenge. Fehérneműbe ragaszthatóak és megfelelő ruházat viselése mellett észrevétlenek maradnak, de csak akkor, ha arra használjuk őket, amire valók.

Az inkontinencia betéteket az akaratlanul kieresztett vizelet felszívására fejlesztették ki, ezért igazán nagy mennyiségű folyadék elnyelésére is képesek. Használatukra bárkinek szüksége lehet, aki vizeletcsepegésre vagy nagyobb mennyiségű vizeletvesztésre panaszkodik.

Nem túl kellemes belegondolni, de azért tegyük meg: ha nagy mennyiségű vizelet távozik egyenesen a fehérneműnkbe, és nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni, akkor professzionális segítségre van szükség ahhoz, hogy ez a számottevő nedvesség valahol eltűnjön. Mivel a vizelet hígabb, és nem alvad, elengedhetetlen a megfelelő betétválasztás, mellyel biztosak lehetünk abban, hogy védve vagyunk a ruhánkon megjelenő foltok és az ebből következő, furcsálló pillantások ellen.

Az inkontinencia betétek felülete képes a vizeletet elvezetni, így száraz érzést biztosítanak, emellett ráadásul nem csak a folyadékot nyelik el, de a szagokat is elzárják, kémiailag lekötve azokat a molekulákat, melyek a kellemetlen szagok kialakulásáért felelősek.

A legkisebb inkontinencia betétek maximális folyadékfelvétele 50 ml körül van, a legnagyobbak, a nadrágpelenkák pedig akár több litert is képesek magukba zárni, így biztosítva viselőjüket a tisztaságról és komfort érzéséről.

Az inkontinencia betétek segítenek abban, hogy tisztának és frissnek érezhessük magunkat még akkor is, amikor vizeletvesztési zavarral küzdünk. Nem kell kényelmetlen szituációkba kerülnünk a vizeletszivárgás miatt, de változtatni sem kell a megszokott életvitelünkön, hiszen a biztos védelem segítségével ugyanúgy folytathatjuk mindennapjainkat, mint azt korábban is tettük.

Ne szégyenkezzünk, csak igyekezzünk megtalálni a számunkra legmegfelelőbb terméket, melyben a következő cikk is segít: kattintson!