Mikor van szükség inkontinencia pelenkára?

A vizelet inkontinencia egy gyakori és eléggé kellemetlen probléma. Bármely életkorban jelentkezhet, de a kor előre haladtával nő az inkontinenciával küzdő emberek száma. A nőknél gyakoribb az előfordulása, mint a férfiaknál.

Az inkontinencia általában nem önálló betegség, hanem gyakran valamely más társbetegséggel jár együtt, amit önmagában is kezelni kell. Hátterében egyszerűbben kezelhető okok, de akár súlyos betegség is állhat, ezért kiemelten fontos a pontos diagnózis.

A vizelet inkontinenciának több fokozata van: az alkalmankénti pár csepp vizeletvesztéstől egészen a vizelet visszatartási képtelenségig terjed. Az inkontinencia súlyosságától függően sokféle kezelési mód létezik, azonban a gyógyászati segédeszközök már az első perctől fogva segítséget nyújtanak.

A kis mennyiségű vizelet távozás felfogására különböző nedvszívó képességű inkontinencia betétek állnak a betegek rendelkezésére. Ezek abban különböznek a hagyományos tisztasági betétektől, hogy jóval nagyobb a nedvszívó képességük és magukba zárják a kellemetlen szagokat is. Vannak nők és férfiak számára készített termékek.

Súlyosabb esetben szükség van a betéteknél nagyobb nedvszívó képességgel rendelkező termékre. Erre fejlesztették ki a TENA Pants pelenkanadrágot. A fehérneműként viselhető pelenkanadrág tökéletesen illeszkedik a testhez, a ruházat alatt diszkréten viselhető, szabad mozgást és teljes életet biztosít használója számára.

A pelenkanadrág kialakítása nagyon hasonlít a fehérnemű kialakításához. A rugalmas körgumírozásnak köszönhetően tökéletes rögzítést biztosít mozgás közben is. A puha, szövethatású külső borítás valódi fehérnemű érzetét kelti, követi a test vonalát és nincs a fóliázott termékekre jellemző susogó hangja mozgás közben, így komfortos viseletet biztosít.

Az inkontinencia pelenka használatával a beteg önellátó képessége, aktív élete javítható vagy fenntartható. A kellemetlen szagok miatt sem kell aggódni, ugyanis a szagsemlegesítő rendszer meggátolja a szagok kialakulását.

A felhelyezés és a levétel rendkívül egyszerű: egy mozdulattal könnyen és gyorsan letolható, mint egy fehérnemű. Megfelelő biztonságérzetet nyújt és megkönnyíti a használója számára a toalett használatát. A fel- és levételt sokszor, egymás után is lehet ismételni sérülés, szakadás nélkül.

Az inkontinencia pelenka cseréje igény szerint történik, könnyen és gyorsan cserélhető. Három típusban kapható: női, férfi és uniszex.