Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

A vizeletszivárgás kezelése a klimax alatt

Egy nő ír az íróasztalánál ülve
A kor előnyökkel is jár. Az addig nyert élettapasztalat gyakran egészséges önbizalomra nevel, és megtanít arra, hogy mi számít igazán az életben.  Lehetséges, hogy már kirepültek a gyermekei, és most van ideje arra, hogy megtegye mindazt, amiről a gyermekek kis korában vagy a karrierépítés dolgos éveiben le kellett mondania? Ideje valamilyen hobbit keresnie, vagy elutaznia oda, ahová mindig is vágyott. A vizelettartási probléma nem akadályozhatja meg ebben!
 
Sok nőnél fordul elő vizelettartási probléma a klimax időszakában. Jól érzékelhető jelei vannak annak, hogy a hormonális változások – különösen az ösztrogénszint csökkenése – kihatnak a hasizomzatra; a húgyhólyag helyzete megváltozhat, ami vizeletszivárgást eredményezhet. A korral a hüvelyi és húgyúti szövetek is szárazabbá, rugalmatlanabbá válnak, valamint elvékonyodnak. Mintha a sok hőhullám önmagában nem lenne elég, igaz? 
 
A megfelelő ismeretek és védőeszközök birtokában a klimax alatt jelentkező vizeletszivárgás szerencsére nem okozhat komoly akadályt tennivalóiban. Adunk néhány tippet ahhoz, hogyan kezelje az inkontinenciát ebben az átmeneti időszakban: 
 
  • A krémmel vagy hüvelykúppal történő ösztrogénpótlás enyhítheti a klimaxszal járó tüneteket. Válassza ki kezelőorvosával az Ön igényeinek megfelelő kezelést.  
  • Minden nap végezzen Kegel-gyakorlatokat. Már napi néhány percnyi medencefenék-erősítő edzéssel csökkenthető a szivárgás kockázata, ha pedig már kialakult, akár el is múlhat.

Készüljön fel!

Tippeket adunk ahhoz, hogy mit kérdezzen meg kezelőorvosától.

Egy szőke, sztetoszkópos doktornő áll mosolyogva egy kórházi folyosón

A medencefenék megerősítése

Már napi néhány perc Kegel-torna elmulaszthatja a vizeletszivárgást.

Egy kocogó, fülhallgatós nő megnézi az időt a karóráján

Mária története

„Mostanra már csak egyedül a hőhullámok miatt kell aggódnom.”

Mária
59 éves

Ellenfényben gyalogló középkorú férfiak és nők kirándulnak egy mezőn

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.