Az életciklus értékelés

Öko Intézkedések

Az Öko Intézkedések magukba foglalják azt az elkötelezettségünket, hogy folyamatosan fejlesszük termékeinket és szolgáltatásainkat, melyek segítségével javíthatjuk a mindennapi élet minőségét, miközben minimalizáljuk azok környezetre történő hatását.

Az 1990-es évek óta az Essity keményen dolgozik azon, hogy az LCA (Life Cycle Analysis = életciklus analízis) folyamat segítségével mérje és csökkentse a termékei környezetre történő hatását. 

Az életciklus értékelés a termék gyártásának minden egyes lépését figyelemmel kíséri, az alapanyag kitermelésétől egészen a használat utáni eltávolításig. Ez lehetővé teszi számunkra a termékek környezetre gyakorolt karbonterhelésének kiszámítását.  A karbonterhelés az üvegház-gázok együttese, melyek a termék életciklusa során kerülnek a levegőbe. Ez az információ lehetővé teszi a környezetünk számára legjobb választást.  A következő oldalakon bővebben is olvashat az 'Essity-életciklus' állomásairól.

Ma már kiváló folyamatokat üzemeltetünk. Európában 2008. és 2009. júliusa között 3 és 17% között csökkentettük a termékeink általi karbonterhelést. A TENA Lady termékek esetén például 11%-kal. (Az IVL, a független Svéd Környezetvédelmi Kutatóintézet igazolása alapján).

Annak érdekében, hogy az elindított folyamatokat tovább folytassuk, komoly célokat tűztünk ki magunk elé. A jövőben a következő módokon kívánjuk csökkenteni a termékeink környezetre gyakorolt karbonterhelését:

• Folyamatosan fenntartható megoldásokat alkalmazunk termékeink formatervezése során, és hatékonyabban használjuk ki a termékek alapanyagait.
• Gondoskodunk róla, hogy alapanyagaink biztonságos forrásból származzanak.
• Csökkentjük a használat utáni termék és csomagolás okozta hulladékot.
• 20%-kal csökkentjük a fosszilis üzemanyagok által okozott karbonkibocsátást és a fűtés céljából történő elektromos áram vásárlását 2005 and 2020 között.
• Folyamatosan csökkentjük gyáraink hulladéktermelését.
• Együttműködünk partnereinkkel a karbonkibocsátásnak a teljes szolgáltatási láncon keresztül történő csökkentése céljából.