A Banakekele Project – segítség a rászorulóknak

A kisebb dél-afrikai településeken élők többsége kispénzű, és nem kap megfelelő egészségügyi ellátást. Az inkontinenciával kapcsolatos ismeretek köre annak ellenére igen szűk, hogy kihat a lakosság jelentős részének mindennapjaira. 2018-ban a TENA magára vállalta azt a feladatot, hogy az inkontinenciagondozás bevezetésével és ismertetésével segítse a Johannesburg környékén élőket. A kezdeményezés a Banakekele Project nevet kapta egy zulu kifejezés alapján, ami annyit jelent: „vigyázni rájuk”.

A mozgó klinikát felkereső betegek.

A közösség tagjává válni

A TENA csapata örömmel járul hozzá az ubuntu hagyomány fenntartásához, ami Dél-Afrikában a közösség és az odaadás fogalma, és vesz részt a kisebb települések életében úgy, hogy mozgó klinikáin alapszintű egészségügyi szolgáltatásokat biztosít nekik. A klinika alapszintű, megfizethető szolgáltatást biztosít a rászorulóknak. Ilyen szolgáltatás például a testtömeg-index (BMI), a vérnyomás és a vércukorszint mérése, a HIV-szűrés, továbbá más alapvető fontosságú vizsgálatok. A TENA ezzel egy időben mutatta be új inkontinenciatermékét, amely a piacon kapható termékekkel egyenértékű tudással bír, azonban azoknak csak a felébe kerül. 
Egy ápoló bemutatja, hogyan kell használni a TENA különböző inkontinenciatermékeit.

A helyi ápolók látják a különbséget

„A [TENA] terméket egyszerű használni, és így több időm jut más dolgokra, mivel nem kell a pelenkacsere miatt aggódnom” – mondja Nomusa, egy dél-afrikai ápoló.  Egy másik ápoló, Phindile hozzáteszi, hogy „a termék magasabb minőségű, hosszabb az élettartama, ráadásul olcsóbb is [a többi lehetőséghez képest].”  
Johannesburg nyüzsgő utcáit ábrázoló kép.

Az inkontinenciával kapcsolatos ismeretek átadása a közösségnek

A világ többi helyéhez hasonlóan itt is keveset tudnak az inkontinenciáról, mégis jelentős előítéletesség társul hozzá. Nem csoda, hogy a Banakekele Projectben dolgozó hivatásos TENA ápolónők az inkontinenciával kapcsolatos ismeretek átadását tartják elsődleges fontosságúnak. 
 
A dél-afrikai közösségek életminőségének javítása 
Igazodva a TENA azon célkitűzéséhez, amely alapján 2030-ig 100 millió ember életminőségén kíván javítani, a Banakekele Project eddig 100 közösséghez, illetve az ott élő 16 000 emberhez jutott el, komoly kapcsolatot teremtve a dél-afrikai településeken élők között.    

A TENA termékek minden eddiginél átláthatóbbak.

Nyilvánosan elérhetővé tettük a TENA termékek karbonlábnyomát, a bennük lévő alapanyagok részletes felsorolásával együtt.

Inkontinenciabetétről készült röntgenfelvétel, amelyen jól láthatók a nedvszívó magban található rostok