Itt válaszokat kap a leggyakoribb kérdésekre.

Aggaszt a családom és a saját jóllétem, de a környezet állapota is. Nem lenne jobb döntés teljes egészében természetes termékeket készíteni?
A termékbiztonsági csapat tagjai közül mindannyian használunk otthon Essity termékeket, és saját családtagjaink is megbíznak bennük. A legjobb termékek létrehozására törekszünk, és eközben a környezetért is tenni szeretnénk. Igyekszünk megtalálni az egyensúlyt, és nem kötünk kompromisszumot a termékbiztonság kárára. 
 
Ne feledje: az, hogy egy összetevő természetes, nem jelenti azt, hogy biztonságosabb számunkra, mint egy mesterséges összetevő. Semmi sem fekete-fehér. Sok „természetes” dolog valójában árthat nekünk. 
 
Az, hogy mennyire biztonságos egy vegyi anyag, a szóban forgó konkrét vegyi anyagtól és attól függ, hogy mennyit használnak fel belőle a termékben, továbbá attól, hogy miként használják magát a terméket. Ez az adott vegyi anyag természetes vagy mesterséges voltától függetlenül igaz. Azokat az anyagokat, amelyek nem felelnek meg a szigorú követelményeinknek, egyszerűen nem használjuk fel termékeinkben. 
 
És ha környezetvédelmi szempontból jobb lehetőségek adódnak, természetesen azokat használjuk. Önhöz hasonlóan bolygónk a mi szívünknek is kedves, és azt szeretnénk, ha gyermekeink is boldogan élnének rajta. Sok projekt mellé beálltunk, hogy csökkentsük környezeti terhelésünket, és biztosítsuk, hogy a lehető legteljesebb mértékben fenntarthatóak legyünk. 
Az általam és családtagjaim által használt termékek kímélik a bőrt?
Elengedhetetlen, hogy bőrbarát termékeket állítsunk elő. Mi magunk is használjuk őket – és nem szeretnénk, ha kiütéses lenne tőlük a bőrünk. 
 
Ezért ellenőrizzük, hogy termékeink beválnak-e több millió vásárlónk számára világszerte, és hogy minden összetevő megfelel-e szigorú előírásainknak. 
 
Néhány szerencsés önkéntes még azelőtt is kipróbálhatja termékeinket, mielőtt piacra kerülnének! Ez azt jelenti, hogy késztermékeink esetében alacsony a bőrirritáció kockázata. 
 
Sőt, olyannyira alacsony, hogy 50 millió eladott inkontinenciatermékre kevesebb mint 1 egészségügyi panasz jutott. 
Annyi aggasztó dolgot látok az interneten az intim testtájak egészségére vonatkozóan. Az általam vásárolt termékek használata is biztonságos?
Az interneten olvasott dolgok eléggé megijesztik az embert, nem igaz? Káros vegyi anyagok, klórozás… ezt nem egyszerű feldolgozni. Ezért nagyon alaposan bevizsgáljuk termékeinket és alapanyagainkat, hogy meggyőződjünk arról: valóban biztonságosak. 
 
Termékeink bevizsgálása során általában a nemzeti és uniós jogszabályoknál is szigorúbbak vagyunk. Így fordulhat elő, hogy termékeinkben rendkívül alacsony a nem kívánt nyomelemek száma. Olyannyira alacsony, hogy kimutatásukhoz csúcstechnológiájú eszközökre van szükség. 
 
Emellett kizárólag gondosan kiválasztott illatanyagokat használunk, és minden terméket egyértelműen felcímkézünk, hogy pontosan lehessen tudni, mit tartalmaznak. Termékeinkből természetesen illatmentes változatok is léteznek, ha Önnek esetleg érzékeny a bőre, vagy allergiás. 
 
Az általunk használt összetevőkről itt olvashat bővebben. 
Az Önök termékei tartalmaznak-e káros vegyi anyagokat?
Jusson mindig eszünkbe, hogy a vegyi anyagok nem mindig károsak, és gyakran természetesek. 
 
Az a finom, édes érzés, amit például egy banánba harapva érzünk, egy vegyi anyagnak köszönhető, amelyet az ízlelőbimbóinkkal érzékelünk. Minden vegyi anyagokból áll. 
 
Ám bizonyos vegyi anyagok természetesen veszélyesek lehetnek, ezért mindig gondosan ellenőrizzük őket.  
 
Kizárólag tiszta összetevőket használunk. A termékek megalkotása és tesztelése során pedig valóban szigorúan vesszük azt, hogy a legfrissebb tudományos adatok alapján a nyomokban jelen lévő vegyi anyagok koncentrációja ne legyen a biztonságosnál nagyobb. Így nyugodtan aludhatunk éjszaka, hiszen tudjuk, hogy termékeink az Ön, a családtagjai és a világ számára egyaránt biztonságosak. 
 
Az általunk használt összetevőkről itt olvashat bővebben.  
Miért tartalmaznak a termékek tartósítószereket, ragasztókat, színezékeket és illatanyagokat?
Soha semmit nem adnánk „csak úgy” a termékeinkhez. Minden összetevő okkal van bennük, és hozzáadás előtt teszteljük őket. 
 
A vízbázisú termékeinkben lévő tartósítószerek arra szolgálnak, hogy megakadályozzák a szennyeződést, ragasztókat pedig azért kell használnunk termékeinkben, hogy az egyes részeket egyben tartsuk. De ne aggódjon: minden egyes ragasztót igen körültekintően választunk ki – különösen, ha várhatóan érintkezni fog a bőrrel. 
 
Ha pedig egy termékben illatanyagokat vagy színezékeket használunk, azért tesszük, hogy a termék használata kellemesebb legyen Önnek – és természetesen ezek is ugyanúgy biztonságosak. 
Végeznek-e állatkísérleteket?
Termékeinket soha nem teszteljük állatokon, amennyiben ez elkerülhető. Néhány országban – például Kínában – azonban kénytelenek vagyunk, mert ezt jogszabály írja elő. 
 
Termékeinkhez soha nem adunk állatokból származó összetevőket, és nem használunk fel hozzájuk állatokból származó anyagokat. 
 
Bár a lehető legkörültekintőbbek vagyunk, úgy döntöttünk, hogy termékeinket nem nevezzük vegánnak. Ennek az az oka, hogy nem tudjuk teljes mértékben garantálni azt, hogy az ellátási láncunk más tagjai nem kerülnek kapcsolatba állatokból származó anyagokkal. 
A higiéniai és testápolási termékekre vonatkozó szabályok elég szigorúak ahhoz, hogy garantálják a termékek biztonságát?
Ha az emberek biztonságáról van szó, nem lehet túl sok szabály. Szerencsére a legtöbb országban ezeket a termékeket jól szabályozzák ahhoz, hogy garantálják a biztonságukat. Számos különböző szabályt kell betartaniuk, például a következőket: 
 
  • kozmetikai előírások  
  • általános termékbiztonsági előírások a vegyi anyagokra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban  
  • az orvostechnikai eszközökre vonatkozó előírások  
  • a biocidokra vonatkozó előírások  
 
Mi mindegyiket betartjuk és alkalmazzuk – még azokban az országokban is, ahol enyhébbek a szabályok. Hiszen mi értelme lenne annak, hogy mindent megtegyünk az emberek biztonsága érdekében az egyik országban, egy másikban pedig nem? Számunkra ennek nincs semmi értelme. 
 
Az idő múlásával a szabályozások is változnak. Mi azonban nem várjuk meg, amíg változnak a szabályok – hanem alkalmazzuk a tudományos eredményeket, amint rendelkezésünkre állnak.  
 
A biztonságos termékek iránti elkötelezettségünkről az Essity szállítói normáiban olvashat bővebben. 

Férfiak

Vizeletcsepegést tapasztaló férfiaknak

Egy sisakos férfi izzadva kerékpározik.