Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

Gátizomtorna-gyakorlatok


A vizelettartási képesség a megfelelő tornagyakorlatok segítségével is javítható. Gátizom-erősítő gyakorlatokkal, más néven Kegel-tornával megelőzhető, csökkenthető vagy szinten tartható a vizeletszivárgás.

Gátizomtorna-gyakorlatok

A gátizmok helye

A gátizom-erősítő gyakorlatok erősebbé teszik a gátizmokat, és fokozzák a visszatartási képességet gyenge hólyag és vizeletsugár esetén is. A gátizomtorna elkezdése előtt azonban tudnia kell, hol is találhatók a gátizmok. Jó módszer ehhez, ha vizelés közben megpróbálja lelassítani vagy megállítani a vizeletsugarat. Az ehhez használt izmok a gátizmok.

A vizeletsugár lelassítása vagy megállítása azonban nem minősül gátizom-erősítő gyakorlatnak, és nem is szabad gyakorolni, mivel megzavarhatja a normál ürítési reflexet. Mindössze a megfelelő izmok helyének azonosítására szolgál.

Ha nem találja a megfelelő izmokat, forduljon egy gátizom-specialistaként dolgozó gyógytornászhoz.


Tanácsok kezdőknek

Ha még nem végzett ilyen tornát, érdemes fekve végeznie a gyakorlatokat. Az izmai eleinte nem elég erősek, így nem kell őket a gravitáció ellen megdolgoztatni. Fekvés közben jobban érzi, hogy a megfelelő izmok dolgoznak-e, és hogy teljes mértékben össze vannak-e húzva. Találja meg az Ön számára legkényelmesebb pózt a tornához. Lehet, hogy a fekvés felhúzott térddel, talppal a padlón esik a legjobban, de kinyújtott lábbal, a vádlit párnára vagy székre helyezve is kényelmes lehet.


Ha tovább szeretne lépni

A TENA Men oldalain összeállítottunk egy gyakorlatsort. A gyakorlatokat itt találja

Kapcsolódó cikkek

Társasági élet inkontinenciával

Sok inkontinens férfi tart a társasági programokban való részvételtől. A vizeletszivárgástól való félelem visszatartó erő, megfelelő tervezéssel azonban elkerülhetők a balesetek.

Aktív élet inkontinenciával

Sokféleképpen maradhat a helyzet ura, és élhet továbbra is úgy, ahogyan szeretne, az inkontinencia típusától függetlenül.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.