Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

Hogyan beszélgessünk a vizelettartási panaszokról?


A személyes problémák megvitatása kellemetlen élmény lehet – a megoldás kulcsa azonban az, ha őszintén és nyíltan beszél a témáról az orvosával és a szeretteivel.

Hogyan beszélgessünk a vizelettartási panaszokról?

Beszélgessünk szeretteinkkel

A helyzettel való megbirkózásban segíthet, ha beszél róla a partnerével, egy jó barátjával vagy egy terapeutával. Azután, hogy hajlandó megtenni az első lépést, és beszél a gondjáról, könnyebben kap majd segítséget a megfelelő megoldás megkereséséhez.

Ne feledje: nincs egyedül! Több millió, különben egészséges felnőtt nap mint nap sikeresen kezeli ugyanezt a problémát. Előfordulhat, hogy a barátai is ugyanezekkel a gondokkal küszködnek.

Végül, de nem utolsósorban: ne érezze úgy, hogy bármiből is ki kell vonnia magát, amit szeret. A gyógyulás első lépése az, ha beszél olyasvalakivel a gondjairól, akiben megbízik.


Beszélgessünk az orvosunkkal

Az olyan intim egészségügyi problémák megbeszélése, mint a vizeletszivárgás vagy a gyakori vizelés, kínos témának tűnhet. Éppen ezért nem szabad szem elől téveszteni, hogy bár a téma megbeszélése kínos lehet egy hétköznapi emberrel, ez szakmai kérdésnek számít az orvos számára. Bátran kérdezzen – máskülönben nem kap válaszokat.

Íme néhány tipp ahhoz, hogy felkészülten menjen az orvoshoz:

  • Írja össze a tüneteit, így orvosa könnyebben diagnosztizálja, hogy milyen típusú inkontinenciáról van szó, és a probléma okát is hamarabb feltárja.
  • Az orvossal való beszélgetés közben könnyű megfeledkezni arról, mit is akartunk kérdezni. Éppen ezért hasznos, ha leírja a kérdéseit, mielőtt odamegy. Így az ottléte során mindegyikre kap majd választ.

Kapcsolódó cikkek

Társasági élet inkontinenciával

Sok inkontinens férfi tart a társasági programokban való részvételtől. A vizeletszivárgástól való félelem visszatartó erő, megfelelő tervezéssel azonban elkerülhetők a balesetek.

Aktív élet inkontinenciával

Sokféleképpen maradhat a helyzet ura, és élhet továbbra is úgy, ahogyan szeretne, az inkontinencia típusától függetlenül.

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.