Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

Tippek és tanácsok

Minőségi életet élhet a vizeletszivárgással kapcsolatos tippek és tanácsok segítségével, amelyeket olyan férfiak adtak, akik pontosan tudják, miről van szó. Minden szükséges szakértői tudnivalót megtalál egy helyen.
A vizelet-visszatartási képesség fejlesztése

Fontos a megelőzés!

Őrizze meg a nyugalmát, és ne igyon kevesebbet! Ha nyugodt , és nem szárad ki, akkor jobban vissza tudja tartani a vizelési ingert. A dohányzás sem tesz jót a vizelettartási panaszoknak, tehát ha ennek a szenvedélynek hódol, érdemes felhagynia vele.

Tippek és tanácsok

Folyadékpótlás

Folyadékpótlás

Ne fogyasszon kevesebb vizet. Logikusnak tűnhet, hogy a kevesebb bevitt folyadékkal a szivárgás is csökken, de ez mindössze kiszáradást és a vizelet sűrűbbé válását eredményezi. A sűrűbb vizelet hólyagfertőzést okozhat, azt pedig senki sem kívánja magának.

Önmérséklet

Önmérséklet

A vizelést kiváltó ételek és italok (koffein, alkohol, édesítőszerek) fogyasztásával még erősebb késztetést érezhet a mosdó használatára. Ne féljen: nem kell minden jóról lemondania, de ha például mérsékli a koffeinbevitelt, azzal nagyon jót tesz magának.

Szokjon le a dohányzásról

Szokjon le a dohányzásról

Úgyis tudja már, hogy a dohányzás káros az egészségére, de nem árt, ha kap még egy lökést ahhoz, hogy leszokjon róla. Tudta például, hogy a dohányfogyasztás súlyosbíthatja a húgyúti tüneteket? Nem is beszélve arról, hogy a dohányzással járó köhögés sem segít a vizeletszivárgás elkerülésében.

Nyugalom

Nyugalom

Stresszelni sosem kellemes, különösen, mivel vizeletszivárgást okozhat, vagy súlyosbíthatja a meglévő tüneteket. Relaxációs technikák, például légzőgyakorlatok vagy meditáció segítségével sikeresebben tudja megőrizni az uralmát a hólyagja felett.

Ajánlás

Íme egy folyadékbevitelre vonatkozó tipp, ami nekem bevált. Lefekvés előtt pár órával fogyasszon kevesebb folyadékot.

Károly,
67 éves

Ajánlás

Nem szeretném, ha a kollégáim meglátnák a használt betéteket a szemetesben, úgyhogy mielőtt kidobnám, vécépapírba tekerem őket.

Tivadar,
42 éves