Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

Az inkontinenciatermékek cseréje

Fiatal nő üldögél egy idős nő mellett a szabadban – Így cserélheti ki a gondozott személy által viselt higiéniai termékeket
This is Overlay text Default Value
Amikor az inkontinenciaterméket cserélni kell, természetes, ha mindketten feszengnek miatta. Ha azonban mindeközben Ön kíméletes és tisztelettudó, azzal mindkettejük helyzetét megkönnyíti. Ha tudja, hogyan kell helyesen kicserélni a gondozott személy által viselt termékeket, azzal felgyorsul és zökkenőmentessé válik a folyamat, és csökken az e miatt érzett zavar. 
 
Mielőtt azonban konkrét lépéseket tenne, előbb keresse meg a gondozott személy számára megfelelő terméket – azt, amelyik a lehető legnagyobb biztonságérzetet nyújtja a szivárgások ellen, és maximális kényelemérzetet biztosít. 

Így válassza ki a megfelelő terméket

Mivel szép számmal kaphatók inkontinenciatermékek, lehet, hogy Önnek is fejtörést okoz majd, hogy melyik felel meg a gondozott személy igényeinek. 
 
Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy miket érdemes legelőször átgondolnia:
1. lépés:

Keresse meg a gondozott személy fizikai állapotának legjobban megfelelő terméktípust, és állapítsa meg az Öntől igényelt segítség mértékét:
 

> Csak egy kis segítségre van szüksége 
> Komoly segítségre van szüksége 
> Mentális egészségi problémái vannak 

2. lépés:

Válassza ki a megfelelő nedvszívó képességet (vagyis azt, hogy a termék mennyi vizeletetet képes megkötni) a gondozott személy inkontinenciájának súlyossága alapján. A nedvszívó képességet rendszerint cseppek jelölik a csomagoláson: minél több csepp látható rajta, annál több nedvességet tud magába szívni a termék. Ha nem tudja, hogy milyen nedvszívó képességű terméket kellene vásárolnia, kérje a kezelőorvos vagy egészségügyi szakember segítségét.

3. lépés:

Válassza ki a megfelelő termékméretet. A kényelem és a szivárgásbiztonság szempontjából fontos szempont a méret. A túlságosan nagy méretű termék miatt jelentősen megnő a szivárgás esélye, mivel a termék nem illeszkedik megfelelően. 
 

A ruhákhoz hasonlóan az inkontinenciatermékek is különböző méretekben kaphatók, amelyek a következők: nagyon kis méret (XS), kis méret (S), közepes méret (M), nagy méret (L), illetve nagyon nagy méret (XL). Ha nem tudja a gondozott személy méretét, kérdezze meg a kezelőorvostól vagy egy egészségügyi szakembertől. 

Hogy könnyen megtalálja a gondozott személy igényeinek legjobban megfelelő védelmet, használja a TENA termékválasztóját. A helyi üzletekben és patikákban kapható TENA termékkínálat lakóhelyenként eltér. 


Az inkontinenciatermékek felhelyezése és cseréje

Megmutatjuk, milyen egyszerűen felhelyezhetők és levehetők termékeink – tekintse meg videóinkat:
 
 
 

Töltse le praktikus ellenőrzőlistánkat

Az inkontinenciatermékek gyors és hatékony cseréjének elvégzéséhez tartsa kéznél ezt a listát: