A vizeletszivárgás kezelése a klimax alatt

A kor előnyökkel is jár. Az addig nyert élettapasztalat gyakran egészséges önbizalomra nevel, és megtanít arra, hogy mi számít igazán az életben.  Lehetséges, hogy már kirepültek a gyermekei, és most van ideje arra, hogy megtegye mindazt, amiről a gyermekek kis korában vagy a karrierépítés dolgos éveiben le kellett mondania? Ideje valamilyen hobbit keresnie, vagy elutaznia oda, ahová mindig is vágyott. A vizelettartási probléma nem akadályozhatja meg ebben!
 
Sok nőnél fordul elő vizelettartási probléma a klimax időszakában. Jól érzékelhető jelei vannak annak, hogy a hormonális változások – különösen az ösztrogénszint csökkenése – kihatnak a hasizomzatra; a húgyhólyag helyzete megváltozhat, ami vizeletszivárgást eredményezhet. A korral a hüvelyi és húgyúti szövetek is szárazabbá, rugalmatlanabbá válnak, valamint elvékonyodnak. Mintha a sok hőhullám önmagában nem lenne elég, igaz? 
 
A megfelelő ismeretek és védőeszközök birtokában a klimax alatt jelentkező vizeletszivárgás szerencsére nem okozhat komoly akadályt tennivalóiban. Adunk néhány tippet ahhoz, hogyan kezelje az inkontinenciát ebben az átmeneti időszakban: 
 
  • A krémmel vagy hüvelykúppal történő ösztrogénpótlás enyhítheti a klimaxszal járó tüneteket. Válassza ki kezelőorvosával az Ön igényeinek megfelelő kezelést.  
  • Minden nap végezzen Kegel-gyakorlatokat. Már napi néhány percnyi medencefenék-erősítő edzéssel csökkenthető a szivárgás kockázata, ha pedig már kialakult, akár el is múlhat.