A TENA Protects Program logója, rávetítve egy napsütötte tengerparton a távoli sziklák felé sétáló férfit ábrázoló fényképre

A TENA Protects program

A pozitív változás első lépése számunkra az, hogy minőségi termékeket biztosítunk az emberi életminőség javításához. De egyúttal az is, hogy vállaljuk a felelősséget környezeti terhelésünkért. Mindezt az ENSZ fenntarthatóságot javító célkitűzései iránti kötelezettségvállalásunknak megfelelően, a társadalmi felelősségvállalásra és a környezetvédelmi felelősségvállalásra fókuszálva tesszük.

Nagyméretű ikon, amelyen három ember áll szemközt a Föld bolygóval

Társadalmi felelősségvállalás – nap mint nap a jóllét szolgálatában

A TENA elősegíti azt, hogy az emberek boldogabb és kiteljesedettebb életet élhessenek. Kiváló minőségű termékeink felhasználók és hivatásos ápolók milliói számára emelték magasabbra a higiéniai és egészségügyi normákat. A társadalmi felelősségvállalás az olyan társadalmi kérdések melletti körültekintő és merész fellépést jelenti, amelyek mellett mások nem mernek kiállni.

Társadalmi felelősségvállalásunk története

A TENA SmartCare Identifi nedvszívó alsónemű elején látható érzékelőkészlet és naplózó közelképe

2013

Bizonyítékalapú ápolás és technikai innovációk

A 2013-ban bemutatott TENA Identifi™ olyan innovatív megoldást jelent az ápolási otthonok számára, amely rögzíti a bentlakó betegeknél fellépő vizeletszivárgásokat, így a hivatásos ápolók a szivárgások mintázatának ismeretében tudnak cselekedni. Amellett, hogy a bentlakó betegek esetében 62%-kal csökken a szivárgások száma1, a rendszer bentlakó betegenként évi 4%-kal kevesebb termékcserét1 és 56 kg-mal kevesebb hulladékot2 eredményez. 
 
 
1) Az ügyfelek válaszai 2013 és 2015 júniusa között, Dániában, egy 210 fős felmérés során, a TENA Identifi™ kipróbálása előtt, illetve után feltett kérdésekre adva születtek.
2) Az eredmények egy 207 felhasználó bevonásával, 25 svédországi városban, 2017 márciusában végzett felmérés során születtek
Egy gondozó segít át egy járókeretes idős bentlakó beteget az előcsarnokon.

2011

Az ápolási otthonokkal közös partnerség a színvonalasabb ápolás érdekében

A TENA Solutions az ápolási otthonok bentlakó betegeinek életminőségét javító, partnerségen alapuló szervezett módszer, amely elősegíti a környezeti terhelés mérséklését. A 2011–13-ban végzett vizsgálatok szerint a program 44%-kal* csökkentheti az inkontinenciával kapcsolatos feladatokra fordított időt, és 31%-kal* csökkentheti a keletkező hulladék mennyiségét.
 
 
 
*A 2011–2013-as időszakban, elsősorban Európában, de az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában is világszerte felvett 85–181 esettanulmányon alapuló átlagok. Az eredmények országonként és ápolási otthononként eltérnek.
A vadon növő fűben körben álló emberek lábfejét ábrázoló kép.

2011

Új innovációs célkitűzéseink: Az emberek és a természet

2011-ben a TENA új innovációinak legalább 33%-a társadalmi/közösségi és/vagy környezetvédelmi fejlesztéseket szolgált. Javítottuk az erőforrások felhasználását, és mérsékeltük a környezeti terhelést azáltal, hogy az újítások során a teljes életciklust figyelembe vesszük.
Nagyméretű, levél alakú ikon a Föld bolygó előtt

Környezetvédelmi felelősségvállalás – jobb minőségű, alacsonyabb karbonlábnyommal rendelkező megoldások

A TENA folyamatosan felfedez és újít. Új utakat keres az emberi életminőség és az általa készített termékek környezeti terhelésének javításához. Olyan termékek és szolgáltatások tervezésével kívánunk foglalkozni, amelyek kevesebb hulladékot termelnek, ám annál többet hasznosítanak és használnak fel újra, és egyúttal elősegítik a fenntartható kontinenciagondozás megvalósítását. A lényeg a felelős fogyasztás.

Környezetvédelmi felelősségvállalásunk története

A Science Based Targets program logója, a csökkenő tendenciákat jelző hullámegyenlet ikonjával és a következő szlogennel: „driving ambitious corporate climate action” (nagy ívű vállalati klímavédelmi intézkedések ösztönzése).

2021

Mi is teszünk környezetünk tisztaságáért: határozott célok a környezeti hatás mérsékléséhez

2021-ben a Science Based Targets program jóváhagyta azon célkitűzésünket, hogy 35%-kal csökkentsük az üvegházhatású gázok kibocsátását a gyártás során felhasznált energia és áram tekintetében, valamint 18%-kal a legfontosabb alapanyagok, a szállítás és a hulladékok tekintetében – vagyis klímavédelmi kötelezettségvállalásunk mostantól támogatja a párizsi egyezményt.
Szélmalom és napelemek

2020

A TENA minden európai gyártóüzemében tanúsítottan megújuló energiát vásárol

2020 óta a TENA összes európai gyártóüzeme vásárolt megújuló villamos energiával működik, amelyet olyan külső intézmények tanúsítanak, mint az európai normák villamosenergia-tanúsítási rendszere (EECS). Ezzel a váltással 6%-kal csökkentettük karbonlábnyomunkat, és egy újabb lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a célunkhoz, melynek értelmében 2030-ra 50%-kal csökkentsük ennek értékét Európában.
Több száz zöld színű betétcsomag halad át gyorsan a gyártósor szállítószalagján.

2019

Új, figyelemreméltó célkitűzés a fenntartható csomagolásokhoz

2019-ben mindent megtettünk azért, hogy csomagolásaink teljes mértékben újrahasznosíthatók legyenek, továbbá 85%-ban megújuló és újrahasznosított anyagokat használtunk. A cél elérése pedig egyre közeledik. 2022 végén az Essity márkán belül a megújuló és újrahasznosított csomagolóanyagok összesített mennyisége elérte a 80%-ot.
Az EPD fehér-zöld logója egy napsütötte erdő fölé vetítve

2017

Új szintre emeltük az átláthatóságot a TENA termékeinél

Az Environmental Product Declaration egy független igazolás a termék környezeti hatásairól annak teljes életciklusa alapján. Azáltal, hogy megfelelünk ennek a szabványnak, igazoltan és megalapozottan tehetünk környezetvédelmi állításokat termékeinkről.
Két, a TENA gyártóüzemében dolgozó nő vizsgál be egy nedvszívó terméket

2016

A termelési hulladék csökkentése – új, elismerésre méltó célkitűzés

A zéró gyártási hulladékhoz mint elérendő célhoz vezető úton 2016-ban újabb konkrét célt tűztünk ki magunk elé: ez alapján 2030-ra minden Essity-gyártólétesítmény hasznos anyagokká vagy energiává alakítja a keletkező hulladékot.
Lábnyomok a tengerparti homokban

2008

Komoly CO2-kibocsátási cél: a TENA termékek karbonlábnyomának 50%-os csökkentése Európában

2008 óta 21–43%-kal* csökkentettük termékeink karbonlábnyomát – ez döntő abból a szempontból, hogy elérhessük 2030-ra kitűzött nagy ívű célunkat, a károsanyag-kibocsátások 50%-os mérséklését.
 
 
*A 2008 és 2022 közötti időszak eredményei: TENA Flex: –22%, TENA betétek: –43%, TENA Comfort: –21%, TENA Men: –26%, TENA pelenkanadrágok és alsóneműk: –41%, TENA Slip: –32%, TENA Bed: –24%