A globális szállítói normáink

Minden szállítónknak meg kell felelnie a TENA globális szállítói normáinak, amelyek magukban foglalják a minőségre, a termékbiztonságra és a környezetre vonatkozó követelményeket is. Ez tartalmazza a Beszállítói magatartási kódexet is, amely olyan területekre terjed ki, mint az emberi jogok és a munkafeltételek. A beszállítóknak el kell végezniük a Sedex adatbázison keresztül önértékelésüket, mielőtt elvégeznénk a megfelelés ellenőrzéséhez a kockázatértékelésen alapuló auditot.  

„A globális szállítói normáink előírják azokat a minimum feltételeket, amelyek ahhoz kellenek, hogy valaki a TENA beszállítója lehessen.”

Maria Mollberg, , Director of Sustainable Sourcing and Global Sourcing

Egy magasabb szint

A fenti videóban Maria Mollberg (Director of Sustainable Sourcing) összefoglalja a globális szállítói normák idővonalát és azokat a feltételeket, amelyeket minden potenciális beszállítónak teljesítenie kell, ha a TENA partnere szeretne lenni. 
 
Íme, egy kivonat a kulcsfontosságú tételekről: 
 
 • A globális szállítói normák kulcsfontosságú dokumentációja tartalmazza mindazokat a minimumkövetelményeket, amelyeket a potenciális beszállítóknak teljesíteniük kell a TENA-val való együttműködéshez. Olyan területekre terjed ki, mint a fenntarthatóság, a minőség, a termékbiztonság és a környezetvédelem. 
 • A globális szállítói normák tartalmazzák emellett a beszállítói magatartási kódexet is, amelynek alapjául olyan nemzetközi iránymutatások szolgáltak, mint az ENSZ Globális Megállapodása és az ILO-alapegyezmények; magában foglalja azokat a követelményeket, amelyeknek a beszállítóknak meg kell felelniük az emberi jogok, a munka- és egészségvédelem, a munkavállalói kapcsolatok és az etikus üzleti gyakorlatok területén. 
 • Íme, az a három lépés, amelyet minden potenciális jelentkezőnek meg kell tennie, hogy a TENA beszállítója lehessen: 
  • A globális szállítói normák aláírása és az annak való megfelelés. 
  • Önértékelés a SEDEX által, amely megmutatja, hogyan kezelik az emberi jogokat, a munkafeltételeket és a környezetvédelmi kérdéseket. 
  • A TENA ezután elvégzi a potenciális beszállító kockázatértékelését és elvégzi az etikai auditot (SMETA auditformátum), amely olyan területekre terjed ki, mint a munkaügyi normák, a munka- és egészségvédelem, valamint az etikus üzleti gyakorlatok. A beszállítóknak meg kell emellett felelniük a helyi jogszabályoknak, pl. a munkaidő, a fizetés és az alkalmazottak életkora tekintetében.  
 • Normáink fejlődése folyamatos, ahogy mi is folyamatosan alkalmazkodunk a társadalmi, etikai és környezeti követelményekhez, mind a társadalom, mind az ügyfeleink és a fogyasztóink részéről.  
 • Folyamatosan frissítjük a magatartási kódexben foglaltakat is, hogy lefedje az emberi jogokkal és a környezettel kapcsolatos változó igényeket, pl. műanyagok termékeinkben és csomagolásukban való használata területén.