Mit jelent tehát a felelősségvállalás?

Számunkra a vállalat indulásakor a minőségi termékeket. Sőt azóta is. Hiszen a TENA mindig is odafigyelt az emberekre. Javította életminőségüket, és segített nekik abban, hogy emelt fővel és magabiztosan élhessenek. Ez azóta sem változott.

Két, faasztalra fektetett kézfej lassan kis, színes félgömböt formáz, amelyen az északi félteke látható

Mindez azonban egyúttal azt is jelentette, hogy készek vagyunk tanulni. És ahogy egyre mélyült a tudásunk az emberek egymás közötti és a környezettel fennálló kapcsolatáról, az „odafigyelés” szó jelentése is mélyebbé vált számunkra. Így arra jutottunk, hogy nemcsak az emberekre, hanem a bolygóra is oda kell figyelnünk. Ma már ezt a nagyobb felelősségi kört érezzük a magunkénak, és ma is ugyanúgy mindent megteszünk azért, ahogyan mindig is, hogy értéket teremtsünk.

Ez azt jelenti, hogy a TENA Protects programmal már a jövőt tervezzük.

2008 óta sok intézkedést tettünk azért, hogy minden TENA termék még fenntarthatóbb legyen. Teljes mértékben megújuló áramfogyasztásra álltunk át minden gyártóüzemünkben. 2030-ra 50%-kal csökkentjük termékeink és szolgáltatásaink karbonlábnyomát. Lépésről lépésre haladva teremtünk értéket bolygónkon.

Mindez a jóllét fogalmának újradefiniálását jelenti.

Az Essity kínálatában szereplő többi márkához hasonlóan a TENA is az emberi élet boldogabbá és teljesebbé tételét szolgálja. Legutóbbi innovációink nagy részénél – például a rendkívül nagy nedvszívó képességű TENA Flex, a kényelmes és a korábbinál vékonyabb TENA pelenkanadrág és TENA Slip nadrágpelenka, valamint a ConfioAir technológiával készült TENA Comfort – nem csupán több millió felhasználó és ápoló higiéniai és egészségügyi állapota javult, hanem a klímára gyakorolt hatás is csökkent*.
 
Világszerte keményen dolgozunk azért, hogy növekedjen a tudatosság, javuljon az ellátás minősége, elinduljon egy, a témával kapcsolatos minőségi párbeszéd. Higiéniai és egészségügyi ismereteinket fiatalok oktatására, illetve arra fordítjuk, hogy nyíltan beszélhessünk végre az inkontinenciáról, és megszabadítsuk a gyakran hozzátapadó előítéletektől. 
 
 
*2008–15-ös eredmények: 13% a TENA Flex, 23% a TENA pelenkanadrág, 15% a TENA Slip nadrágpelenka és 19% a TENA Comfort esetében.

TENA Identifi

Új technológia a bizonyítékokon alapuló ápoláshoz – évi 56 kilogrammal kevesebb hulladékot termel.

TENA Identifi pelenkanadrág közelképe

TENA Solutions

Az ápolási otthonokkal közös partnerség a színvonalasabb ápolás és a 31%-kal kevesebb hulladék érdekében.

Ápolónő és idősebb nő sétál kint a szabadban

Mindez azt jelenti, hogy minden új termékmegjelenéssel tovább csökkentjük karbonlábnyomunkat.

És végül: tudjuk, hogy egy minőségi termékkínálat önmagában nem elég. A bolygó, illetve a lakói iránti felelősségvállalás azt is jelenti, hogy mérsékeljük környezeti terhelésünket, és érdemben teszünk azért, hogy világ valóban fenntartható legyen.
 
Azzal, hogy igyekszünk teljesíteni az ENSZ-nek a fenntartható fejlődést javító célkitűzéseit, szintén része e felelősségvállalásnak. Az egyik ilyen a 12. célkitűzés (Felelős fogyasztás és gyártás): ebben az esetben az erőforrások hatékonyabb felhasználásával tehetünk a szénlábnyom csökkentéséért. Ezidáig jelentős haladást értünk el. 2008 óta 11–33%-kal csökkent termékeink karbonlábnyoma, és jól haladunk 2030-ra kitűzött célunk, az 50%-os csökkentés irányába. 

Mindez a felelős fogyasztásról szól.

A TENA folyamatosan felfedez és újít. Új utakat keres az emberi életminőség és az általa készített termékek környezeti terhelésének javításához.
 
Mindehhez kiváló alapanyagokat használ, okosabb dizájnt alkalmaz, és mindezt kevesebb fosszilis üzemanyagból származó energia felhasználásával teszi. A következő lépésünk az lesz, hogy minden gyártóhelyünkön megújuló energiaforrásokra váltunk – elsőként Európában.
Íme néhány további, 2030-ra kitűzött cél:
 
  • Felére csökkentjük termékeink karbonlábnyomát. 
  • 18%-kal csökkentjük alapanyagokból, a szállításból és a hulladékokból származó szén-dioxid-kibocsátást. 
  • Innovációink fele a természetvédelemhez kapcsolódik majd.
  • Minden egyes Essity gyártóüzem minden hulladékból hasznos alapanyagot vagy energiát állít majd elő.

Mindez elősegíti a körforgásos társadalmak létrejöttét.

Olyan termékek és szolgáltatások tervezésével kívánunk foglalkozni, amelyek kevesebb hulladékot termelnek, ám annál többet hasznosítanak és használnak fel újra. Ez egy igen komoly célkitűzés, és ahhoz, hogy elérjük, kreatívan gondolkodásra, valamint merőben új üzleti modellekre és kapcsolatokra van szükségünk.
 
De már elindultunk ezen az úton. Vállalatunk neve például az első 300 aláíróé között szerepel az „A line in the sand” (Homokba húzott vonal) globális kezdeményezésen, amely már a kiindulópontnál fel kívánja számolni a műanyag hulladékok keletkezését. E kötelezettségvállalás jegyében folyamatosan dolgozunk célunk, a 100%-ban újrahasznosítható csomagolás megvalósításán (amely 2025-re 85%-ban megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készül majd), illetve azon, hogy 2030-ra minden gyártóüzemi hulladékot alapanyaggá vagy energiaforrássá alakítsunk. 
Ezt értük el eddig.
 
  • 2019 végére 63%-ra emelkedett a visszanyerés aránya az Essity gyártóüzemeiben. 
  • A TENA Solutions szolgáltatás révén akár 30%-kal is csökkent a hulladékmennyiség. 
  • 2019-ben az Essity termékeihez és csomagolásaihoz újonnan felhasznált rostalapú alapanyagok 79%-a rendelkezett FSC® vagy PEFCTM tanúsítvánnyal. 

Mindez megkönnyíti a tudatos vásárlók helyzetét.

Tudjuk, hogy saját karbonlábnyomunk csökkentése érdekében mindnyájunknak változtatnia kell fogyasztási szokásain. Sokan azonban úgy érzik, hogy e felelősségben a fogyasztási cikkeket előállító vállalatoknak is osztozniuk kell. 
Egyetértünk. Ha Ön TENA termékeket használ, az Ön karbonlábnyoma a mi felelősségünk. A mi feladatunk az, hogy Önt úgy tereljük az alacsonyabb karbonterhelésű életvitel irányába, hogy eközben ne kelljen kockára tennie a saját vagy szerettei jóllétét. 
 
E cél pedig egyre közelebb van. Lépésről lépésre csökkentjük a saját szénlábnyomunkat – és ezzel az Önét is. 

A TENA termékek minden eddiginél átláthatóbbak.

Nyilvánosan elérhetővé tettük a TENA termékek karbonlábnyomát, a bennük lévő alapanyagok részletes felsorolásával együtt.

Inkontinenciabetétről készült röntgenfelvétel, amelyen jól láthatók a nedvszívó magban található rostok

Essity – vezető higiéniai és egészségügyi termékeket előállító vállalat

Az Essity világszerte jelenlévő, vezető vállalat a higiénia és az egészségügy területén. Mindent megteszünk azért, hogy az általunk biztosított termékek és szolgáltatások segítségével javítsuk mások jóllétét. Az Essity újradefiniálja a jóllét fogalmát, és elősegíti az egészséges, fenntartható és körkörös társadalmak létrejöttét. Minden Essity márka meghatározott szerepet tölt be, mi azonban közösen teszünk azért, hogy az Essity elérje fenntarthatósági céljait, azaz mindennap javítsa az emberek jóllétét, és jobb, ám egyúttal alacsonyabb környezeti terhelésű megoldásokat hozzon létre. Bővebb információk: www.essity.com.