Martin története

Olvassa el Martin történetét, amelyből megtudhatja, hogyan mesélhet partnerének vizelettartási panaszairól.

FÉL ÓRÁNKÉNT KI KELLETT MENNEM. EZ NORMÁLIS?

Martin , 42 éves

Eleinte észérvekkel nyugtattam magam: hogy túl sokat kávéztam, túl sok sör csúszott le az este, vagy hogy hideg az idő. De amikor már mosdóhasználat után is éreztem szivárgást, nyilvánvaló volt, hogy tennem kell valamit ellene.

Fogalmam sem volt, mikor kezdődött. Valószínűleg öntudatlanul is letagadtam magam előtt. Eszembe sem jutott gondolkodni rajta. És amikor mégis eljutott a tudatomig, ismét csak letagadtam. ? Ugyan már! Ilyesmi csak idős férfiakkal esik meg, én pedig még fiatal vagyok.

Eleinte papírzsebkendőt raktam az alsónadrágomba. Mivel csak néhány csepp jött ki, a zsebkendő kitartott a következő alkalomig. Egy idő után átszoktam a feleségem tisztasági betétjeire. Bár ezeket bele tudtam ragasztani az alsónadrágomba, nem szívtak magukba túl sok nedvességet. A szag miatt is aggódtam. 

Egyre nagyobb zavarban voltam, és az önbizalmam is megsínylette a dolgot. Elkezdtem távolodni a feleségemtől. Ügyeltem rá, hogy ne egyszerre menjünk aludni. A szex pedig szóba sem került.

Végre összeszedtem magam, és elmondtam neki. És ez mindent megváltoztatott. De nem úgy, ahogy képzeltem. Nem is tudom, mit vártam. Talán, hogy nem tekint rám többé férfiként? De az első dolog, amit mondott, hogy nagyon boldog, hogy nem egy másik nőről van szó. Igen! El tudják képzelni? Az egész eset sokkal közelebb hozott bennünket egymáshoz. Már van valaki, akivel megbeszélhetem a gondomat, és ez megváltoztatta a világot.

Elmentünk együtt az orvoshoz, ahol kivizsgáltak, és csináltak egy prosztatarák-tesztet is. Negatív lett. Az orvos testmozgást és záróizom-erősítő gyakorlatokat írt elő, és adott néhány, kifejezetten férfiaknak készült nedvszívó terméket. Most ott van egy csomag a fürdőszobában. Sokkal kényelmesebb viselet, mint a feleségem betétei. Bárcsak korábban elmondtam volna a neki! De jobb későn, mint soha. Hatalmas megkönnyebbülés volt. Rájöttem, hogy nincs mit szégyellnem, és hogy számos megoldás létezik a vizeletszivárgás kezelésére.