TENA Men összetevők

Világszerte több millióan használják nap mint nap a TENA megbízható termékeit. Jól tudjuk, milyen fontos, hogy termékeink használata kényelmes legyen, és biztonságérzetet adjon Önnek. A TENA termékei engedélyezett alapanyagokból, hatásos eljárásokkal, a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelően készülnek annak érdekében, hogy a gyártás során csakis biztonságos alapanyagok és összetevők kerüljenek beléjük, és hogy minden termék megfeleljen a hatályos jogszabályoknak.
 
A higiéniai termékeinkben felhasznált anyagok szigorú, belső és külső szakértők, például minősített vizsgálóintézmények bevonásával végzett ellenőrzéseken esnek át – így biztosítjuk, hogy valóban alkalmasak legyenek a rendeltetésszerű használatra, és teljesítsék a jogszabályi és szabályozási előírásokat. 
 
Hogy Ön is tudja, mit tartalmaznak az egyes termékek, készítettünk egy áttekintő oldalt, amelyen felsoroltuk a különböző alapanyagokat és alkotórészeket. Az oldal alján szójegyzék is található.
 

A TENA termékei valóban biztonságosak-e?

Az ESSITY által előállított higiéniai termékek mind alkalmasak a rendeltetésszerű használatra, és olyan, gyakran használt alapanyagokból készültek, amelyeket hosszú évek óta sokféle, több millió nő által világszerte használt nedvszívó higiéniai termékekben is megbízhatóan alkalmaznak. A nyersanyagokat a nedvszívó és folyadékmegkötő képességük alapján választjuk ki; feladatuk, hogy megelőzzék a szivárgást, és kényelmes viselést biztosítsanak.
 
Ezenfelül pedig együttműködünk a nemszőtt kelmék előállításában és a társágazatokban érdekelt nemzetközi szakmai szervezettel, az EDANA-val, így biztosítva a legmagasabb környezetvédelmi és termékbiztonsági előírásoknak való megfelelést. Az EDANA tagjai önként vállalják, hogy garantálják a nedvszívó higiéniai termékek kiváló minőségét és biztonságát.
 

Minden felhasznált alapanyag fel van-e sorolva a csomagoláson?

Ez jelenleg nem jogszabályi előírás. Hogy segítsünk vásárlóinknak, feltüntetjük, hogy a termék tartalmaz-e illatanyagot, így figyelmeztetjük az arra érzékeny vásárlókat.
 
A termékek készítéséhez használt legfontosabb nyersanyagokat az alábbi táblázat sorolja fel. Ezekre az alapanyagokra kiváló nedvszívó és folyadékmegkötő képességük miatt esett a választás.
 

Mi található egy TENA termékben?

 
Termék részegységeAlapanyagFunkció
Fedőanyag Polipropilén/polietilén poliészter/viszkóz anyagból készült szálasanyag. A termék a folyadék felszívása révén biztosít száraz érzést és kényelmes viselést. 
Folyadékfelvevő réteg Farostból vagy poliészter szálból álló porózus anyag.A betét felületéről a termék belsejébe szállítja a folyadékot, amely magába zárja azt.
Nedvszívó magPapírpép, illetve betétek és tisztasági betétek esetén papírpépből és szuperabszorbens polimerekből álló elegy. Néhány termékünkben papíralapú porózus anyagot alkalmazunk.Felszívja és tárolja a folyadékot.
RagasztóanyagA ragasztóanyag többféle polimerből, és műanyagból készül.

A ragasztóanyagnak két feladata van:

  1. Összetartja a termék egyes rétegeit.
  2. Az alsóneműhöz rögzíti a terméket.
A hátlap anyagaPolietilén fólia. Egyes tisztasági betétekben használt szálasanyag.Megakadályozza a szivárgást.
RögzítőanyagPolimerek.Rögzíti az elhelyezett terméket. 
Elasztikus anyagPolimerek.Rugalmassá, testhez állóvá teszi a terméket.
Illatanyag (csak bizonyos termékekben)Parfüm Kellemes, friss illatúvá teszi a terméket.
NyomatFestékKiemeli a termék formáját és funkcióját. 
Elválasztó fóliaSzilikonbevonatú papíranyagA termék alján található ragasztócsíkot védő papírréteg.
Egyenkénti csomagolás (bizonyos termékeknél) Polietilén fóliaréteg; egyes termékeknél szilikonbevonat is védi.  Védi a terméket, így az egyesével, szennyeződésveszély is nélkül magunkkal vihető.
Külső termékcsomagolásPolietilén zsák vagy doboz.

Védi a terméket. Ez a csomagolás látható az üzletek polcain.


Szójegyzék 

Megújuló forrásból származó papírpép: Felelős erdőgazdálkodásból származó farostból készített pép. Ezt a pépet az általunk gyártott vékony betétek és tisztasági betétek tartalmazzák. 

(Nemszőtt) szálasanyag: Vékony, textilre emlékeztető anyag. A kifejezés a textiliparban a szövés vagy kötés nélkül előállított anyagokra, például a filcre használatos.

Polimerek Hosszú láncú, természetes vagy szintetikus molekulák. A műanyag és az emberi DNS egyaránt polimerekből épül fel. 

Polipropilén/polietilén/poliészter: Világszerte a leggyakoribb műanyagok. Rengeteg mindennapos használati cikkben megtalálhatók az alsónadrágtól a takaróig.

Szuperabszorbens polimer (SAP): Nedvességmegkötő képessége miatt széles körben alkalmazzák. Főként vékony betétek, pelenkák és kötszerek anyaga.

Műgyanta: Gyorsan keményedő viszkózus folyadék, amely ezért kiválóan alkalmas különböző anyagok rögzítésére. 

Ha kérdése vagy véleménye van, írjon nekünk az alábbi űrlapon, mi pedig reagálunk rá, amint tehetjük. Minden beérkezett kérdést bizalmasan kezelünk: Kapcsolat