Aktív élet inkontinenciával

Sokféleképpen maradhat a helyzet ura, és élhet továbbra is úgy, ahogyan szeretne, az inkontinencia típusától függetlenül.

Aktív élet inkontinenciával.

Az aktív életvitel fenntartása

Izgul amiatt, hogy kimenős estéje van a srácokkal, négyórás megbeszélésen kell részt vennie, vagy meg kell néznie gyermekei focimeccsét? A miatt nem kell lemondania napi programjairól.

Az alábbiakban adunk néhány tippet a szivárgással és a helyzet kézben tartásával kapcsolatban:

  • Indulás előtt menjen el a mosdóba – A tervezett programok előtti hólyagürítés után a koncentráció is könnyebben megy.
  • A tudás hatalom – Tudakozódjon előre a mosdók helyéről, így könnyebben tervezhet programokat, és nem kell szorongania amiatt, hová menjen ki, ha úgy hozza a helyzet. Ha élőben néz meg egy sporteseményt, vásároljon például a mosdókhoz közel eső székre szóló jegyet.
  • Igyon eleget – Ne igyon kevesebb folyadékot azért, hogy a program alatt ne forduljon elő vizeletszivárgás. A kevesebb ivás kiszáradással jár, ami csak tovább ront a helyzeten. Ügyeljen tehát a megfelelő folyadék-utánpótlásra!
  • Ne fogyasszon vizelést kiváltó ételeket és italokat – Az elegendő folyadékbevitel elkerülhetetlen, az ingert kiváltó és fokozó ételek és italok (tea, kávé, alkohol) csökkentése azonban hasznos. A felsorolt italok fogyasztásával még több vizelet termelődik.
  • Szorítsa össze az izmait – A gátizom-erősítő gyakorlatok segítenek a vizeletszivárgás mérséklésében: végezze tehát továbbra is szorgalmasan az összeszorítással járó gyakorlatokat! Különösen, mivel otthon és a munkahelyén is van rá módja.
  • Vizeletszivárgás ellen védő termékek – A piacon kiváló minőségű termékek kaphatók erre a problémára. A TENA Men termékeket kifejezetten úgy terveztük, hogy diszkrét, kényelmes, biztonságos megoldást nyújtsanak, és illeszkedjenek a mindennapokba. Különböző nedvszívó képességűek: a vékonyabb betétektől a vastag pelenkanadrágokig terjedő kínálatban biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt.
  • Ha megfogadja ezeket az egyszerű tanácsokat, látványosan javulni fog az életminősége, és magabiztosan folytathatja majd a mindennapi életét.

Kapcsolódó cikkek

Gátizomtorna-gyakorlatok

A vizelettartási képesség a megfelelő tornagyakorlatok segítségével is javítható. Gátizom-erősítő gyakorlatokkal, más néven Kegel-tornával megelőzhető, csökkenthető vagy szinten tartható a vizeletszivárgás.

Társasági élet inkontinenciával

Sok inkontinens férfi tart a társasági programokban való részvételtől. A vizeletszivárgástól való félelem visszatartó erő, megfelelő tervezéssel azonban elkerülhetők a balesetek.