Tippek és tanácsok

Minőségi életet élhet a vizeletszivárgással kapcsolatos tippek és tanácsok segítségével, amelyeket olyan férfiak adtak, akik pontosan tudják, miről van szó. Minden szükséges szakértői tudnivalót megtalál egy helyen.

Tippek és tanácsok

Folyadékpótlás

Folyadékpótlás

Ne fogyasszon kevesebb vizet. Logikusnak tűnhet, hogy a kevesebb bevitt folyadékkal a szivárgás is csökken, de ez mindössze kiszáradást és a vizelet sűrűbbé válását eredményezi. A sűrűbb vizelet hólyagfertőzést okozhat, azt pedig senki sem kívánja magának.
Önmérséklet

Önmérséklet

A vizelést kiváltó ételek és italok (koffein, alkohol, édesítőszerek) fogyasztásával még erősebb késztetést érezhet a mosdó használatára. Ne féljen: nem kell minden jóról lemondania, de ha például mérsékli a koffeinbevitelt, azzal nagyon jót tesz magának.
Szokjon le a dohányzásról

Szokjon le a dohányzásról

Úgyis tudja már, hogy a dohányzás káros az egészségére, de nem árt, ha kap még egy lökést ahhoz, hogy leszokjon róla. Tudta például, hogy a dohányfogyasztás súlyosbíthatja a húgyúti tüneteket? Nem is beszélve arról, hogy a dohányzással járó köhögés sem segít a vizeletszivárgás elkerülésében.
Nyugalom

Nyugalom

Stresszelni sosem kellemes, különösen, mivel vizeletszivárgást okozhat, vagy súlyosbíthatja a meglévő tüneteket. Relaxációs technikák, például légzőgyakorlatok vagy meditáció segítségével sikeresebben tudja megőrizni az uralmát a hólyagja felett.

Ajánlás

Íme egy folyadékbevitelre vonatkozó tipp, ami nekem bevált. Lefekvés előtt pár órával fogyasszon kevesebb folyadékot.

Károly,

67 éves

Ajánlás

Nem szeretném, ha a kollégáim meglátnák a használt betéteket a szemetesben, úgyhogy mielőtt kidobnám, vécépapírba tekerem őket.

Tivadar,

42 éves