Társasági élet inkontinenciával

Sok inkontinens férfi tart a társasági programokban való részvételtől. A vizeletszivárgástól való félelem visszatartó erő, megfelelő tervezéssel azonban elkerülhetők a balesetek.

Focisták pihennek meg meccs után a pályán

Az alábbiakban adunk néhány gyakorlati tanácsot ahhoz, hogyan érezheti magát biztonságban, ha társasági programokra megy.

Úti csomag

Gondolja át, hogy mi minden ad Önnek biztonságérzetet napközben, majd állítson össze belőlük egy kisebb csomagot. A csomag tartalmazza például a következőket: betét vagy pelenkanadrág, nedves törlőkendő vagy egy váltás tiszta alsónadrág a napi programtervek függvényében. Már a tudat, hogy Önnél van mindaz, amire a napi teendői során szüksége lehet, nyugtató hatással lesz Önre, és biztonságérzetet ad.

Férfiaknak készült inkontinenciatermékek

A biztonságérzethez elengedhetetlen, hogy tudja, pontosan milyen termékek valók Önnek. Ha például kis szivárgást vagy néhány cseppnyi vizeletet tapasztal, egy inkontinenciabetét megfelelő választás lehet napközbeni használatra. Ha rendszeresen közepes mennyiségű vizeletelfolyást tapasztal, érdemes a pelenkanadrágokat választania. A TENA Men sokféle terméket kínál a vizeletszivárgás felfogására. Nézzen körül nálunk, és válassza ki a megfelelőt.

Higiénia

A vizeletszivárgás bőrirritációt okozhat, és kellemetlen szagokkal járhat. Fontos tehát az érintett területek tisztán tartása vízzel vagy nedves törlőkendővel. A kellemetlen szagok kialakulását férfiaknak készült inkontinenciatermékek használatával és sok víz fogyasztásával lehet megelőzni. Ha sok vizet iszik, a vizelet hígabb lesz, és kevésbé lesz szaga.

Tervezés

Ha izgul a vizeletszivárgás miatt, amikor elmegy otthonról, vigyen magával inkontinenciabetétet vagy pelenkanadrágot is. Az inkontinenciatermékek között kisméretű, egyesével csomagolt változatot is talál, amely diszkréten elfér akár a zsebében is. Ha új helyszínre megy, jegyezze meg, hol van a legközelebbi mosdó, így nem fog aggódni, ha ki kell mennie.

Kapcsolódó cikkek

Gátizomtorna-gyakorlatok

A vizelettartási képesség a megfelelő tornagyakorlatok segítségével is javítható. Gátizom-erősítő gyakorlatokkal, más néven Kegel-tornával megelőzhető, csökkenthető vagy szinten tartható a vizeletszivárgás.

Aktív élet inkontinenciával

Sokféleképpen maradhat a helyzet ura, és élhet továbbra is úgy, ahogyan szeretne, az inkontinencia típusától függetlenül.