Úgy tűnik, hogy az Ön tartózkodási helye <country>

A helyi információkat az adott TENA-oldalon találja

Richárd története

Olvassa el Richárd történetét, amelyben elmeséli, hogyan birkózott meg a vizelettartási panaszokkal.
A SAJÁT SZEMÉLYI EDZŐM LETTEM
Richárd , 66 éves

Okay, we all know that we're not going to live forever. Even so, being diagnosed with prostate cancer still came as a complete shock. I had my prostate surgery in April 2011 and everything went really well. In the beginning after the surgery I had to use a catheter. It was a bit messy so when it was taken out I met a urologist, to talk about how to get back to normal life as soon as possible.


A prosztatám műtéti eltávolításával meggyengültek a gátizmaim, így az operáció után eleinte nem tudtam visszatartani a vizelést. Azt ajánlották, hogy végezzek izomtornát, és viseljek kifejezetten férfiaknak készült inkontinenciatermékeket. Elsőre egy kissé bizarrnak tűnt az egész, de rendkívül diszkrét volt. Bár viseltem őket, és ezt senki sem vette észre, úgy döntöttem, hogy beszélni fogok róla.
 
Az élet megtanított arra, hogy az emberek hajlamosak egymásról mintát venni, azaz ha nyugodtan és nyíltan beszélsz valamiről, a többiek is hasonlóképpen reagálnak. Ezzel nem arra célzok, hogy úton-útfélen az állapotomról mesélek, de ha szóba kerül, megpróbálok nem zavarba jönni. Elmondom, hogy az életem része, és együtt kell élnem vele.

Mindig szakítok időt a gátizomtornára. A saját személyi edzőm lettem. A kemény munkának pedig meglett a gyümölcse. Nem állítom, hogy gyorsan helyrejöttem, de mivel azóta is javulok, folytatom. A célom az, hogy 3-4 órát kibírjak anélkül, hogy ki kelljen mennem, és ehhez ne kelljen betétet viselnem. Van még dolgom, de összességében örömmel tölt el, hogy nagyrészt ismét a régi életem élhetem.

Get your FREE sample

Free sample