A 60 éves Margit az inkontinenciával való együttélésről

„Nehéz volt megélni a pillanatot...”

Margit története

„60 éves nő vagyok. Kedvenc hobbim a kempingezés és a kerti sütögetés a barátaim társaságában. Sosem hittem volna, hogy a vizeletszivárgás éket ver közém és az örömmel a szabadban töltött idő közé. Még az olyan egyszerű örömök is teherré váltak, mint a könyvolvasás a ház előtt, a verandán. Korábban alig vártam a szabadban töltött, izgalmas kalandokkal teli hétvégéket – ez azonban sajnos megváltozott. Nehéz volt megélni a pillanatot úgy, hogy közben állandóan azon járt az eszem, hol találom a legközelebbi mosdót. Rájöttem, hogy a szivárgás a rák elleni sugárkezelés következményeként alakult ki. Büszke vagyok rá, hogy megnyertem azt a csatát, de hamarosan új kihívással kellett szembenéznem: vizelettartási problémáim lettek.
 
Sokat vagyok úton a munkám révén: keresztbe-kasul bejárom az országot. Mivel naponta több órát ültem autóban, és nem tudtam mosdóba menni, fogalmam sem volt róla, mit kezdhetnék az állandó vizelési ingerrel és szivárgással, ez pedig azt is magával vonta, hogy csökkenni kezdett az önbizalmam. Ettől teljesen összetörtem, és komolyan fontolgatni kezdtem, hogy a vizelettartási problémával járó kellemetlenségek miatt otthagyom a munkám.
 
Kétségbeesetten próbáltam megoldást találni a helyzetre, ezért beavattam egy közeli barátomat, akinél a sugárkezelés miatt szintén vizelettartási probléma lépett fel. Neki az onkológusa mutatta meg a mindenfajta vizeletszivárgásra használható inkontinenciabetéteket. Ő javasolta, hogy próbáljam ki a TENA Lady-t.
 
Már egy ideje halogattam, hogy kipróbáljak valamilyen betétet; féltem, hogy számomra nem ez a megfelelő megoldás. Azonban mivel nagyon szerettem volna, ha ismét én irányítom a mindennapjaimat, megfogadtam a barátom tanácsát, és kipróbáltam egy TENA Lady betéteket tartalmazó ingyenes termékmintát. Akkor még nem tudtam, de a TENA Lady-ben megtaláltam a legújabb útitársamat. Lenyűgözött, hogy milyen szellős, diszkrét viselet: azóta anélkül ülök autóba, hogy a szivárgás miatti késedelmek miatt kelljen aggódnom. És ami külön öröm: mindig frissen és üdén érek célba. A TENA Lady-nek köszönhetően magabiztosan végezhetem tovább imádott munkámat.
 
Azután, hogy legyőztem a rákot, és visszakaptam a szabadságomat, örömmel tölt el, hogy vannak a TENA Lady-hez hasonló segítő eszközök, amelyekkel megmaradhatok annak a kalandvágyó, céltudatos nőnek, aki valójában vagyok.”