Küzdjön meg a szivárgással: végezzen Kegel-gyakorlatokat.

A leghatékonyabb edzés

Tudta, hogy mindössze napi öt perc medencefenék-erősítő edzéssel jelentősen enyhíthető, vagy akár teljesen el is mulasztható az ? Amint rájön a nyitjára, bárhol, bármikor végezheti. Sosem késő elkezdeni!
 
Medencefenék-edzés lépésről lépésre:
 
  • A kezdéshez feküdjön le a földre. Így könnyebb erősen szorítani. 
  • Az izmok elkülönítése érdekében először kezdje megfeszíteni a végbél körüli izmokat. Ezután szorítsa össze a hüvelyt és a húgycsövet körülvevő izmokat. Szorítson úgy, mintha egy tárgyat kellene megtartania a hüvelyében. A fenék és a comb maradjon laza. Két másodpercig szorítson, majd két másodpercig lazítson. Ismételje meg annyiszor, ahányszor csak bírja.
  • Az erősítő szorítás. Szorítsa olyan erősen a gátizmait, ahogy csak tudja. Tartsa megszorítva őket öt másodpercig. Pihenjen öt másodpercig. 5-10 alkalommal ismételje. 
  • Az állóképesség-növelő szorítás. Közepes erővel szorítsa össze az izmait, és tartsa őket megfeszítve, amíg csak bírja. Próbáljon meg 60 másodpercen át szorítani. A gyakorlatot mindig az erősítő szorítás után végezze. 
  • A gyors szorítás. Szorítson nagyon erősen két másodpercig. Ezután pihenjen két másodpercig. Végezze napi 5-10 alkalommal, illetve olyankor, ha úgy érzi, hogy tüsszentenie, köhögnie vagy nevetnie kell.