Így lehet vizelettartási probléma mellett szerelmi életet élni

Bizony – továbbra is élvezheti az együttléteket

A szex közben bekövetkező vizeletszivárgás gyakoribb jelenség, mint hinné, és minden életkorban előfordulhat a nőknél. A szivárgás mennyisége és gyakorisága nagymértékben eltérhet attól függően, hogy Önnek milyen jellegű vizelettartási problémája van. Szerencsére több dolog is van, amelyekkel mindez csökkenthető, vagy akár teljes egészében megelőzhető. A legfontosabb dolog, hogy mindenképpen beszéljen a párjával. Bizalmas és megértő légkörben könnyebb feladat a kapcsolat intimitásának fenntartása.
 
Így előzhető meg a vizeletszivárgás szex közben:

  • Ürítse ki a hólyagját: Ha az együttlét előtt kiüríti a hólyagját, jelentősen csökkentheti a szivárgás kockázatát és mennyiségét. Az is gyakran használ, ha például felhagy a tea, a kávé vagy az alkohol fogyasztásával.
  • Dolgoztassa meg a medence izmait: Vizsgálatok igazolják, hogy a rendszeresen Kegel-tornát végző nőknél kevesebb vizeletszivárgás tapasztalható az ágyban. Sőt, a gátizmok edzésének egyik előnye, hogy intenzívebben élheti át az orgazmust. 
  • Váltsanak pozíciót: Vannak olyan pózok, amelyeknél kevesebb nyomás éri a hólyagot és a húgycsövet.

Beszéljen a kezelőorvosával! Magától értendőnek tűnhet, mégis sokan félnek szóba hozni kezelőorvosuk előtt a szex közben előforduló vizeletszivárgás problémáját. A vizeletszivárgás kezelhető, orvosa pedig hasznos tanácsokat adhat Önnek, sőt szakorvoshoz is továbbküldheti.