Pénzügyi támogatás

Ápolók anyagi támogatása

Nyomasztják az idős szerettei ellátásával járó költségek? Nincs vele egyedül: sok betegápolót aggasztják a pénzügyi kilátások. Szerencsére van azonban segítség. Többféle speciális anyagi forrást igénybe tud venni. 
 
Így kaphat pénzügyi segítséget a betegápolás különböző részeihez:

 • Biztosítás 
  Kérdezze meg biztosítóját, hogy betegápolóként jogosult-e valamilyen kifizetésre. 

 • Szociális támogatás 
  Több országban is működnek olyan szociális programok, amelyek anyagi támogatást nyújtanak az otthonukban szeretteiket ápoló állampolgároknak. Az Ön lakóhelyén igénybe vehető programokról a kezelőorvosnál vagy más egészségügyi szakembernél érdeklődhet. Az interneten is érdemes keresgélnie, mert lehetséges, hogy az önkormányzat is nyújt anyagi támogatást. 

 • Szociális munkás kiutalása 
  A közvetlen anyagi támogatás mellett (amelyről a fentiekben esett szó) a helyi önkormányzat más módon is tudja támogatni a munkáját. Nézzen utána, hogy tudja-e szociális munkás segítségét igénybe venni feladatai ellátásához.  

 • Segítség a háztartási kiadások fedezéséhez 
  Vannak szervezetek, amelyek olcsóbban tudnak Önnek tévékészüléket vagy benzint szerezni, illetve szüneteltetni tudják a helyi adók kifizetését, vagy csökkenteni tudják a befizetendő adó összegét. 

 • Nyugdíjtámogatás 
  Nem tud egyszerre dolgozni és megélni? Esetleg ott hagyta az állását, hogy valamelyik rokonát ápolja? Anyagi támogatást vagy tanácsot a helyi nyugdíjkezelő szervezettől kérhet. 

 • Egyházi és jótékonysági szervezetek 
  Érdeklődjön a helyi egyházközségben, és ismerje meg a lakóhelyén működő jótékonysági szervezeteket: lehetséges, hogy tőlük is kérhet anyagi segítséget a betegápoláshoz.