Az inkontinenciatermékek cseréje

Amikor az inkontinenciaterméket cserélni kell, természetes, ha mindketten feszengnek miatta. Ha azonban mindeközben Ön kíméletes és tisztelettudó, azzal mindkettejük helyzetét megkönnyíti. Ha tudja, hogyan kell helyesen kicserélni a gondozott személy által viselt termékeket, azzal felgyorsul és zökkenőmentessé válik a folyamat, és csökken az e miatt érzett zavar. 
 
Mielőtt azonban konkrét lépéseket tenne, előbb keresse meg a gondozott személy számára megfelelő terméket – azt, amelyik a lehető legnagyobb biztonságérzetet nyújtja a szivárgások ellen, és maximális kényelemérzetet biztosít. 

Így válassza ki a megfelelő terméket

Mivel szép számmal kaphatók inkontinenciatermékek, lehet, hogy Önnek is fejtörést okoz majd, hogy melyik felel meg a gondozott személy igényeinek. 
 
Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy miket érdemes legelőször átgondolnia:
1. lépés:
Keresse meg a gondozott személy fizikai állapotának legjobban megfelelő terméktípust, és állapítsa meg az Öntől igényelt segítség mértékét:
 

> Csak egy kis segítségre van szüksége 
> Komoly segítségre van szüksége 
> Mentális egészségi problémái vannak 

2. lépés:
Válassza ki a megfelelő nedvszívó képességet (vagyis azt, hogy a termék mennyi vizeletetet képes megkötni) a gondozott személy inkontinenciájának súlyossága alapján. A nedvszívó képességet rendszerint cseppek jelölik a csomagoláson: minél több csepp látható rajta, annál több nedvességet tud magába szívni a termék. Ha nem tudja, hogy milyen nedvszívó képességű terméket kellene vásárolnia, kérje a kezelőorvos vagy egészségügyi szakember segítségét.
3. lépés:
Válassza ki a megfelelő termékméretet. A kényelem és a szivárgásbiztonság szempontjából fontos szempont a méret. A túlságosan nagy méretű termék miatt jelentősen megnő a szivárgás esélye, mivel a termék nem illeszkedik megfelelően. 
 

A ruhákhoz hasonlóan az inkontinenciatermékek is különböző méretekben kaphatók, amelyek a következők: nagyon kis méret (XS), kis méret (S), közepes méret (M), nagy méret (L), illetve nagyon nagy méret (XL). Ha nem tudja a gondozott személy méretét, kérdezze meg a kezelőorvostól vagy egy egészségügyi szakembertől. 

Hogy könnyen megtalálja a gondozott személy igényeinek legjobban megfelelő védelmet, használja a TENA termékválasztóját. A helyi üzletekben és patikákban kapható TENA termékkínálat lakóhelyenként eltér. 

Az inkontinenciatermékek felhelyezése és cseréje

Megmutatjuk, milyen egyszerűen felhelyezhetők és levehetők termékeink – tekintse meg videóinkat:
 
 
 

Töltse le praktikus ellenőrzőlistánkat

Az inkontinenciatermékek gyors és hatékony cseréjének elvégzéséhez tartsa kéznél ezt a listát: