A legszínvonalasabb gondozást biztosító megoldások

Minden inkontinenciában érintett gyermek feszültnek és nyugtalannak érezheti magát. Így a szülő vagy gondozó feladata nem csupán az, hogy megoldást találjon a gyermek szárazon tartására, hanem a kicsi önképét is erősítenie kell, hogy magabiztos, kiegyensúlyozott és egészséges maradhasson.  Az alábbi útmutatót azért állítottuk össze, hogy Ön okosan dönthessen, amikor inkontinenciatermékeket vásárol gyermekének.

A szárazság a legfontosabb szempont

A gyermekek számára az egyik legaggasztóbb jelenség a szivárgás, így a megfelelő nedvszívó képességű termékek kiválasztása vidámabbá és magabiztosabbá teszi őket. A TENA gyermekeknek gyártott termékei FeelDry™ technológiával készülnek, amelyek gyorsan felszívják a vizeletet a bőrről, így Ön biztos lehet benne, hogy gyermeke száraz marad, és kellemesen érzi magát. 

A megfelelő termék megtalálása

A vizelettartási probléma miatt gyermeke máris úgy érezheti magát, hogy kilóg a társai közül. Éppen ezért nem szeretne olyasmit viselni, ami még jobban felhívja erre a figyelmet. Keresse meg a legjobban hozzá illő termékeket az alábbi szempontok alapján: 
 
  • Életkor
  • Méret – a has és a comb körmérete alapján
  • Az inkontinencia súlyossága – a szivárgások erőssége alapján 
  • Aktivitás – napközbeni aktív viselésre, illetve estére/alváshoz készült termékek
 
Vagyis nem feltétlenül mindig a legnagyobb nedvszívó képességű terméket kell választani, sőt az is lehetséges, hogy napközben és éjszaka is más-más termékre lesz szükség. Gyermeke felcseperedésével párhuzamosan a Libero pelenkákról TENA pelenkanadrágra válthat. Ezzel gyermeke felnőttebbnek érezheti magát, ha rendes alsóneműre hasonlító terméket visel.
 
A szagsemlegesítő funkció szintén nagyon praktikus, és biztosítja, hogy gyermeke akkor is kellemesen és frissen érezze magát, ha történt egy kis baleset.

Kíméli a bőrt

Az inkontinenciával kapcsolatban a bőrápolásról sem szabad megfeledkezni. A hatékonyan tisztító és hidratáló nedves törlőkendők vagy a szappan helyett használt bőrkímélő tisztítószerek segítségével végzett bőrápolás hozzájárul ahhoz, hogy gyermeke bőrén ne alakuljon ki kellemetlen irritáció.
 
Ha többre kíváncsi a gyermeke számára esetlegesen hasznos termékekről, tekintse meg a TENA bőrápolási termékeit.

Megnövelt éjszakai védelem

Ha matracvédőt, például TENA alátétet vásárol, azzal minden érintett számára csökkenteni tudja az éjszakai balesetekkel járó feszültséget és gondokat. Ágyazás közben húzzon fel előbb egy lepedőt, majd helyezze fel a matracvédőt, felülre pedig még egy lepedőt. Így akkor is gyorsan át tudja húzni az ágyat, ha álmos, hiszen csak a felső két nedves réteget kell lehúznia. Praktikus, ha egy tartalék pizsamát is kikészít.